Weekend-ul trecut aveam în plan să vă povestesc despre cea mai nouă paletă Maybelline New York – The 24 Karat Nudes, dar și despre multe alte produse. Însă după o zi cu vreo 8 ore de pozat și prelucrat și încropit drafturi m-a pocnit cea mai urâtă răceală din sezonul acesta, răceală care a pus on-hold orice inițiativă pe blog și pe mine la pat 80% din timp.

Nici azi nu-s prea vioaie, dar pot să fac față frigului din casă și nu mă mai doare în gât, așa că am trecut la treabă. Să nu mai zic de lumina superbă de afară care se traduce în lumină frumoasă pentru poze.

Dar să revin la paleta despre care vreau să povestesc azi. Este sora mai mică a paletei ideale pentru machiajul de zi cu zi, Maybelline The Blushed Nudes, pe care v-am prezentat-o aici. Spre deosebire de aceasta, însă, The 24Karat Nudes vine cu ceva mai multe nuanțe potrivite și pentru seară, precum și cu un auriu superb numai bun pentru plasat pe pleoapa mobilă în cazul unui machiaj de ocazie.

Sau cel puțin așa ar zice teoria. Eu sunt convinsă că îl voi combina cu nuanțe de mov în machiaje vesele de vară.

Pe scurt, ce-mi place la paleta Maybelline New York The 24 Karat Nudes:
– nuanțele sunt ușor de aplicat, nu pică sub pleoape, dar și ușor de omogenizat
– conține atât farduri mate, cât și farduri sidefate și mă bucur că are acel bej mat cu care îmi place mie să încep orice machiaj și pe care îl recomand oricui înainte de aplicarea oricărui fard colorat, pentru facilitarea omogenizării nuanțelor și pentru evitarea demarcațiilor dure
– fardurile foarte închise sunt, de asemenea, în variante mate și o variantă sidefată. Avem un maro potrivit pentru colțul extern al ochilor în machiajele de zi, dar și un (aproape) negru pe care eu îl folosesc fie pe post de eye-liner (conturarea pleoapei superioare), fie pentru fixarea unui tuș lichid. De cele mai multe ori îl prefer simplu pentru că este mai ușor și mai rapid, chiar dacă nu atât de negru.
– bej-urile nu sunt exagerat de sidefate, având efect de iluminare discretă a pleoapelor.

Și niște mici nemulțumiri am legat de paleta Maybelline New York The 24 Karat Nudes:
– nuanța de mov este destul de cuminte, iar pe pleoapă nu iese foarte tare în evidență. Mi-aș fi dorit o culoare mai vibrantă
– mi-aș fi dorit să conțină și un maro mai cald mat, util tot pentru începutul unui machiaj, pentru definirea pliului
– nuanțele închise necesită o bază pentru intensificare, altfel toate se duc într-un gri închis, și cam la fel în cazul tuturor.

Mai jos swatch-uri pentru toate cele 12 nuanțe ale paletei.

Și, răcită rău cum eram, am reușit să realizez și un machiaj, de dragul acestei palete. Am ales un machiaj de zi în care am inclus și fondul de ten Maybelline Fit me! pe care îl folosesc de ceva vreme și îmi place destul de mult, și noul mascara Maybelline The Falsies Push Up Angel, preferatul meu din ultimele săptămâni.Iar mai jos avem un machiaj în care am abuzat puțin de nuanța de auriu, iar nuanța de negru mat a ajuns pe linia genelor superioare, pe post de liner. Scuzați calitatea… pozele sunt făcute cu telefonul și prelucrate cât am putut.

Prețul recomandat pentru Maybelline New York The 24 Karat Nudes este de aproximativ 70 de lei. Aici o găsiți de cele mai multe ori la reducere, acum fiind numai 49,69 lei.