Acum cca. 6 șase ani, când m-am mutat în București, eram fascinată de magazinașele de la metrou. Măcar o dată pe săptămână mai cumpăram câte ceva, fie un fard, fie o ojă, fie un ruj. Însă de gloss-uri nu mă atingeam. Și nu pentru că n-ar fi fost tentante ci pentru că mă enerva mirosul acela exagerat de dulce care persista ore în șir.  În timp m-am potolit. Era și normal după ce m-am virusat la Sephora și alte astfel de magazine. Să nu mai vorbim de comenzile online. La scurt timp după mutare am întrat în legatură cu mai multe fete cu care mă știam de pe forumuri și am pornit o adevărată avalanșă de comenzi pe Internet.

Recent, Mirela mi-a arătat un gloss pe care îl cumpărase după ce l-a văzut pe blogul Gold and Silver Sparkles o gamă de gloss-uri ultra-rezistente. Mi-a zis că l-a luat de pe ebay dar că se găsesc și la metrou. Și cum eu trec zilnic pe lângă un chioșc buclucaș pe la metrou Piața Victoriei, trebuia să văd și eu despre ce este vorba. Nu m-am uitat foarte atent la ce scrie pe ambalaj și am ales în funcție de culoare un gloss M.n Menow care nu este rezistent la transfer.

Menow splendid honey1Am ales nuanța Splendid Honey, un roz mat foarte, foarte cremos. Deși arată ca un tester, această mică minune m-a impresionat. În primul rând nu miroase puternic, așa cum se întâmplă cu majoritatea gloss-urilor de la metrou. În al doilea rând nu l-aș numi gloss, ci mai degrabă ruj lichid deoarece are o putere foarte bună de acoperire încă de la prima aplicare.

Nuanța este un roz cumințel iar rezistența este una decentă – fiind gloss/ruj lichid nu te poți aștepta să țină ore în șir dar, dacă nu mănânci sau bei prea mult rezista 2-3 ore fără probleme. Un alt plus este că părul nu se lipește de buze în curentul de la metrou.

Menow splendid honey swatch1
Menow splendid honey swatch2

Prețul acestui produs a fost de 10 lei. La metrou Piața Universității am văzut și varianta rezistentă la transfer, pe toate nuanțele (la Piața Victoriei erau numai trei nuanțe destul de ciudate). De asemenea, produsele de buze Menow se pot achiziționa de pe ebay cu cca 1 dolar. N-am căutat prea mult dar m-ar interesa mai multe nuanțe.

Știu că este destul de riscant să folosști produse de la metrou, fără data fabricației și fără lista de ingrediente afișată pe produs însă din când în când putem să facem câte o aroganță, nu-i așa?

Voi cedați chioșculețelor de la metrou?