Mare mi-a fost surpriza când am aflat că Miss Sporty a lansat deja de ceva vreme o colecție de oje texturate (nisipoase) – Crush on You – despre care eu știam nimic. Așa că m-am înființat de urgență în Auchan și am ales și eu ceva ce mi s-a părut că mi-ar lipsi din colecție, din punct de vedere coloristic.
Am ales nuanța 061 și, din ce văd pe net, nu strica să cumpăr și 062. Este un mov spre vișiniu cu sidef auriu. Puțin cam mult sidef dacă mă întrebați pe mine dar se vede frumos.
Textura este nisipoasă dar ceva mai blândă comparativ cu OPI sau altele de genul. Aș compara-o cu o pila de carton pentru suprafața unghiei după ce a fost folosită o vreme. Mda, știu, ciudată descriere dar alta nu mi-a venit în cap.
De aplicat se aplica binișor, nu foarte uniform, fiind necesare două straturi pentru acoperire perfectă. Se usucă mai greu decât alte nisipoase, chiar am reșit să stric o unghie, obișnuită fiind cu rapiditatea uscării ojelor nisipoase.Poze la lumină naturală:

Poze cu blitz:

Fiind vorba de o textură nisipoasă, evident și oja este puțin mai densă, mai… cleioasă. Această consistență, combinată cu o pensulă tăiata din topor și cu peri groși, tunși cu ciobul, prea puțin flexibili și deși rezultă într-un mic dezastru, din punctul meu de vedere.
După patru ani de manichiuri pentru blog pot spune că am învățat să aplic oja bine „din prima” pentru a nu mai fi nevoită să curăț sau să cosmetizez în Photoshop (e penibil să prelucrezi o oră poze cu unghii). În cazul nisipoasei Miss Sporty n-a fost chip să o aplic așa cum îmi place și-mi iese cu cele mai multe oje iar lumina chioară din cameră nu m-a ajutat nici ea. Așa se explică unghiile mânjite din poza cu blitz. Pozele la lumină naturală au fost făcute a doua zi, după ce am curățat puțin erorile.
Totuși, pentru 7,5 lei cât a costat (mai puțin decât Golden Rose!) arată frumos pe unghii și primește multe laude. Asta nu poate fi decât de bine.
Dacă aveți nervi să bibiliți cu o pensulă mai… rudimentară și nu vreți să investiți prea mult într-o ojă cu textură nisipoasă vă recomand cu drag oja Miss Sporty Crush On You 3D Texture 061.