plantur 39Pentru multe dintre noi părul este unul dintre cele mai importante elemente care ne ajută să ne simțim frumoase și să avem încredere în noi. Poate părea puțin superficial, însă când peria este plină de fire, canalizarea abia mai funcționează, iar scalpul este din ce în ce mai vizibil când alegem cărarea, parcă pierdem din curaj în relația cu noi înșine și cu ceilalți.

Pentru mine părul a fost mereu important. Mi-l doresc sănătos, lung și cât mai apropiat de culoarea naturală. Din păcate am foarte multe fire albe și a trebuit să îl vopsesc. Sufăr cu fiecare tratament chimic pe care trebuie să i-l aplic, cu fiecare centimetru pe care trebuie să-l tund din cauza uscăciunii.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, corpul femeilor se schimbă, tot așa și părul. Pot apărea dezechilibre hormonale ce duc adesea la căderea părului.  Potrivit unui studiu realizat de către Dr. Kurt Wolff și GfK România în 2015 în această categorie intră aproape 60% dintre femeile din mediul urban din România, cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani.

De ce se întâmplă asta? La tinerețe estrogenul protejează rădăcina firului de păr într-o măsură considerabilă. Cu trecerea timpului, procentul de hormoni femini se reduce, iar influența hormonilor masculini crește. Consecința: părul devine mai subțire, cade prematur, iar linia de inserție a părului se retrage tot mai mult.

Pentru a combate aceste probleme, Institutul de cercetare Dr. Wolff, în colaborare cu departamentele dermatologice ale clinicilor universitare, a creat produsele Plantur 39. Acestea conțin un complex de substanțe active care protejează rădăcina firelor de păr față de efectele epuizante provocate de hormonii masculini: complexul Phyto-Caffeine.

Acesta împiedică testosteronul să afecteze rădăcina firului de păr și să-i limiteze sursa de energie. Complexul Phyto-Caffeine atenuează efectul negativ al testosteronului asupra rădăcinii firului de păr și ajută la reducerea căderii părului cauzate de schimbările hormonale la femei. Complexul Phyto-Caffeine din produsele Plantur 39 se absoarbe rapid în scalp și foliculul pilos, formând un depozit de substanță activă ce se păstrează până la 24 de ore. După această perioadă, depozitul de cafeină de la rădăcini trebuie refăcut. De aceea, pentru efecte benefice pe termen lung, se recomandă folosirea zilnică a produsului cu cafeină.

Gama Plantur 39  cuprinde cinci produse:

  • Plantur 39 Șampon Phyto-Caffeine pentru păr fin și delicat 
  • Plantur 39 Șampon Phyto-Caffeine pentru păr vopsit și deteriorat, cu extracte naturale din grâu și provitamina B5
  • Plantur 39 Tonic Phyto-Caffeine care protejează rădăcina firului de păr și previne căderea părului cauzată de schimbările hormonale survenite odată cu înaintarea în vârstă. Acest produs se poate folosi zilnic, chiar și în zilele în care nu spălăm părul, fără să îngrașe părul..
  • Balsamul pentru păr fin și delicat conține substanțe de sinteză ce cresc rezistența părului, fără a-l încărca.
  • Balsamul pentru păr vopsit și deteriorat conține compuși activi din avocado, ce sporesc strălucirea părului și protejează scalpul.

Si, dacă ați avut răbdare să citiți până aici, am pentru voi o surpriză. Pentru că eu nu mă confrunt cu problema căderii părului, am decis să ofer uneia dintre voi produsele Plantur 39 primite la evenimentul de lansare.

plantur 39
Știu că sunteți multe care fie treceți prin perioade stresante, fie munciți prea mult și nu vă hrăniți corespunzător, fie ați născut recent sau ați început să resimțiți deficitele hormonale generate de înaintarea în vârstă. Sau pur și simplu vă cade părul și nu știți de ce și ați încercat deja fără succes alte produse.

Concursul se va desfășura pe Facebook, aici. Trebuie să comentați la postarea mea fie cu un text (1, 2 sau cate randuri vreti voi) în care să-mi spuneți carea a fost ziua în care v-ați simțit cea mai atrăgătoare cu  ajutorul părului vostru, fie cu  o poza facută într-o zi în care ați fost fericită cu părul vostru.

Concursul începe azi și se încheie pe 29 septembrie. Voi extrage câștigătoarea pe 30 septembrie cu woobox (o platforma care centralizeaza comentariile unei postari și mă ajută să fac extrageri random).

Câștigătoarea este Neicu Mihaela Lavinia.