hdr

E târziu, dar v-am promis că vă povestesc pe blog ce am găsit în cutia postată azi pe Facebook. Între noi fie vorba, așa de mult mi-a plăcut cutia încât nu-mi venea s-o deschid. Așa frumos legată și aranțată… de ce s-o stric?

Ei bine, în cutie dragii mei prieteni de la Solaris mi-au pus primele produse din cea mai nouă gamă de remedii naturale a lor – Benefica. Ele poartă numele de Benefica Propoforte și au la bază un brevet de purificare a propolisului (risc scăzut de alergii). Fiecare comprimat de Propoforte conține până la 850 mg de propolis purificat. Este îmbunătățit cu vitamina C din fructe de acerola și măceș ce stimulează imunitatea în mod natural și alină durerile de gât datorită extractului de agrimonia (turiță mare).

Produsele Benefica Propoforte nu conțin zahăr, gustul plăcut fiind dat de stevia și sucul de lămâie sau de zmeură.

Cutiuța cea simpatică a venit și cu o provocare, și anume să-mi amintesc și să povestesc cum mă îngrijea mama mea în copilărie când durerile de gât îmi stricau cheful de joacă.

În primul rând îmi amintesc oreionul făcut (ca mai toate bolile copilăriei) în vacanță. Fratele meu le făcea la școală iar eu în vacanță. Frumos, nu? Așa mă gândeam și eu. De pe vremea aceea, să fi avut vreo 5 ani, rețin ceaiul de tei cu pâine. Biata mama, nu mai știa ce să-mi facă.

Tot în copilărie am avut probleme mari cu amigdalele. Tot timpul se inflamau, iar eu arătam ca o broscuță. Cumva problemele acestea au trecut de la sine și nu a fost cazul să mă operez.

Și acum ideea principală – durerile de gât. Durerile și amăgirea. „Ia, mamă, pastila asta, că are gust de ciocolată”. De fiecare dată o credeam și tot de atâtea ori eram dezamăgită. Pastilele acelea care făceau limba maronie n-au avut niciodată gust de ciocolată. Și nici nu mi-a trecut vreodată durerea de gât de la ele. O altă metodă aplicată de mama era pentru mine cea mai greu de suportat. Tăia un cartof rondele și-l învelea într-o batistă umezită cu… țuică! Asta când nu avea spirt. Și îmi lega batista în jurul gâtului și mă punea să dorm așa. Între noi fie vorba, preferam țuica. Și nu că aș fi avut vreo înclinație către alcool, în orice caz nu către țuică pe care nici în ziua de azi n-o agreez. Parcă acest tip de alcool pătrundea mai greu prin piele și nu simțeam vapori în gât și în gură. Ce să zic… durerea trecea, dar nu cred că le-aș face asta copiilor mei. Ce bine că există alte variante!

Și nu v-am zis de albastrul de metil. Că am avut parte și de așa ceva. Cel mai urât și inutil tratament albastrul de metil era. Nu m-am suportat niciodată mozolită și nici aplicarea nu era vreun vis…

Acum… #vreausastiu. Pe voi cum vă tratau părinții când, copii fiind, aveați dureri în gât?

Aflați toate detaliile despre noile remedii naturale pentru durerile de gât pe benefica.eu și faceți cunoștință cu albina Nina pe facebook.com/Benefica.eu