În ultima vreme am devenit aproape obsedată de fondul de ten. Sunt mereu în căutarea acelei texture ușoare și naturale, cu acoperire medie, care uniformizează și nu încarcă tenul. Și rămân la fel de curioasă în legătură cu noutățile din broșurile AVON. Chiar dacă fondurile de ten nu au fost tot timpul pe primele locuri printre favoritele mele, nu am regretat cu adevărat nicio achiziție din această categorie.

Produsul pe care vi-l prezint astăzi se numește AVON LUXE Velvet Matte creme foundation și este, așa cum, probabil, vă puteți da seama și din denumire, un fond de ten spumă.

fond de ten avon luxe

Descrierea producatorului sună astfel:
Textură de spumă și efect matifiant! Formula îmbogîțită cu elixir pentru regenerarea pielii și extract de mătase oferă un aspect mat, acoperire uniformă și catifelare.

fond de ten avon luxe2

Părerea mea

Ambalaj și consistență
AVON LUXE Velvet Matte creme foundation
este ambalat într-un recipient elegant și… luxos de sticlă destul de gros și rezistent, cu capac auriu. Textura este de spumă densă, atât de densă încât uneori simt nevoia să-l aplic pe față cu o pensulă plată de fond de ten pentru că pe degete se ia mai puțin și detest senzația de fond de ten sub unghii.

Nuanță
Eu m ales nuanța Nude Bodice și mi se potrivește foarte bine. Produsul este disponibil în 5 nuanțe Porcelain, Natural Glamour, Nude Bodice, Beige Linen și Medium Bisque. În general, la AVON, am ales nuanța cu numele „Nude” și rar am avut surprise neplăcute.

Aplicare
Modul ideal de aplicare a produsului este cu degetele însă când recipientul începe să se golească nu-ți mai place atât de tare metoda asta. Tocmai de aceea m-am îndreptat spre pensula plată de fond de ten. Iau produsul pe această pensulă într-o antitate mai mare și-l aplic pe ten din loc în loc. Uniformizarea o fac cu degetele. Aceasta mi se pare cea mai bună metodă. Produsul este mult prea uscăcios și aerat pentru a fi uniformizat cu burețelul Beauty Blender. Pe ten AVON LUXE Velvet Matte creme foundation se simte asemeni unui primer siliconat: ușor, fin, alunecos.

Acoperire și finish
AVON LUXE Velvet Matte creme foundation are acoperire medie, aș zice chiar mica spre finalul zilei. Punctul forte al acestui produs este finish-ul aerat. Textura produsului parca mai ascunde din pori. După ce finisezi cu pudră deja aceștia parcă dispar.

Mai jos aveți o mică demonstrație. În prima parte a imaginii tenul este curat (am aplicat o cremă hidratantă), în a doua parte am aplicat AVON LUXE Velvet Matte iar în a treia parte avem aspectul final după fixarea cu pudră. Click pe imagine pentru mărire. Posibil ca ultima imagine să fie puuțin blurată din apparat. N-am reușit să-mi dau seama exact și alta nu aveam pentru a face o comparație.
fond de ten avon luxe pe ten

Rezistență
La acest capitol stăm și nu stăm bine. Finisat cu pudră produsul ține sebumul în frâu până la cca. șase ore. Fără pudră după vreo patru ore simt nevoia să elimin sebumul din zona T. Pe obraji se comport foarte bine însă, spre finalul zilei, are o oarecare tendință să dispară. Adică petele mele sunt cumva mai vizibile în jurul orei 16 (mă machiez în jurul orei 8, mai mult sau mai puțin).

Ingrediente

Ingredientele produsului pot fi citite în lista de mai jos. Avem o grămadă de siliconi – de aici consistența de primer – iar la final niște ingredient mai… exotice, aș zice eu: pudra de mătase, extractul de ametist și extractul de safir. Din păcate avem și parfumul pe undeva pe la mijloc.

fond de ten avon luxe ingrediente

Pe scurt, AVON Luxe Velvet Matte este un produs potrivit pentru un machiaj de zi cu zi, când nu vrei o acoperire foarte mare sau un ten încărcat. Cred că este potrivit tuturor tipurilor de ten și poate fi folosit atât în sezonul rece cât și în sezonul cald. Mi-ar fi plăcut să aibă măcar un SPF 15 dar nu are.  

Prețul produsului AVON LUXE Velvet Matte creme foundation este de aproximativ 33 de lei, în funcție de campanie.

Pe voi vă tentează un fond de ten spumă?