Astăzi vă vorbesc despre un produs ales pentru mine de catre Makup Shop in baza completării unui chestionar. Nu mai rețin toate întrebările dar știu că am dat detalii despre tipul meu de ten, produsele de îngrijire folosite și despre gradul de acoperire dorit. Pe scurt, tenul meu este mixt, cu zona T ușor grasă și restul pielii normlă. În general sebumul își face apariția după câteva ore de la aplicarea produselor de machiaj.

Lioele Water Drop Spf 27 PA++ a fost o surpriză. Recunosc că eu singură n-aș fi ales-o. Îmi zbura mintea la acoperire maximă și rezistență îndelungată. Încercasem mai multe eșantioane de BB  asiatice și cam știam la ce să mă aștept. Dar Lioele Water Drop e diferită și cred că trebuia neapărat să încerc și un astfel de produs.
lioele water drop bb

Descrierea producatorului/magazinului suna astfel:

Lioele Water Drop BB Cream este un produs multifuncțional cu o formulă unică ce hidratează intens pielea. Gradul de acoperire este mediu iar finish-ul este extrem de natural. Consistenta acestui produs este una cremoasă total nelipicioasăa iar după aplicare lasă o senzație plăcută și reconfortantă de răcoare și hidratare.
Formula, îmbogățită cu extracte naturale de Aloe, Papaya și Piersică, calmează tenul iritat și reduce roșeața. În plus, produsul protejează pielea împotriva radiațiilor ultraviolete de tip UVA și UVB având un factor de protecție solară SPF 27 / PA++.

Este ideal pentru tenul uscat si cel mixt.

Părerea mea

Ambalaj și consistență
Lioele Water Drop vine într-un ambalaj drăguț, bleu (baby blue) cu scris și capac argintiu. Dozarea conținutului se face printr-un orificiu suficient de mic. Consistența produsului – cremoasă-non-uleioasă – ajută foarte mult la dozare. Practic nu ai cum să irosești produsul dacă dorești să scoți din tub o cantitate mică.

Nuanță
Lioele Water Drop vine într-o nuanță unică, deschisă spre gri însă se adaptează perfect tenului meu ușor creol (de obicei la fonduri de ten port a doua nuanță după cea mai deschisă). Nici chiar în două straturi nu face să existe diferențe de nuanță între ten și gât.

Aplicare
Producătorul recomandă aplicarea prin tapotare dar eu am citit ambalajul abia după ce l-am pozat. Eu am folosit degetele și am aplicat acest BB cream ca pe un fond de ten normal. Am apelat și la tapotare pentru zonele care aveau ceva mai multă nevoie de acoperire. Produsul se întinde ușor, nu lasă dâre și nu crează efect de mască. Am încercat și aplicarea cu pensula Expert Face de la Real Techniques însă la final tot cu degetele degetele am reușit să obțin un finish natural. Pensula fie lăsa prea mult produs pe față, fie îl ștergea de tot.

Acoperire și finish
Așa cum spune și descrierea producătorului, acoperirea este medie. Se poate obține un grad puțin mai mare de acoperire din al doilea strat însă diferența nu este foarte mare și nu are sens să stai să tapotezi o oră. Finish-ul este natural, așa cum am menționat mai sus. Lioele Water Drop se comportă mai degrabă ca o cremă colorantă fără ulei decât ca un fond de ten. Se simte ușoară și nu provoacă mâncărimi ori iritații.

Mai jos aveți o mică demonstrație. În prima parte a imaginii tenul este curat (am aplicat o cremă hidratantă), în a doua parte am aplicat Lioele Water Drop iar în a treia parte avem aspectul final după fixarea cu pudră. Click pe imagine pentru mărire.

lioele water drop bb pe tenRezistență
Fiind vorba de o cremă de tip BB ușoară, pe bază de apă, rezistența nu avea cum să fie una foarte îndelungată. Fixat cu pudră produsul se menține pe zona T cca. 5 ore. Pe obraji se menține în forma înițială până la finalul zilei. După ce sebumul își face apariția îl absorb cu un șervețel și nu mai am probleme până la finalul zilei.

Am observat că este important să tapotezi. În zilele în care am folosit pensula menționată mai sus și apoi am tapotat cu degetele rezistența a fost ceva mai mare, poate chiar de două ore în plus.

Ingrediente și swatch
În imaginea de mai jos avem lista cu ingrediente (scuzați calitatea pozei, e foarte greu să pozezi un ambalaj lucios). Mă bucur că Lioele Water Drop are SPF 27. Pe timp de iarnă și mai ales în zilele lucrătoare când nu scot nasul din birou acest nivel de SPF este pentru mine mai mult decât suficient. În swatch se observă (relativ) consistența de cremă pe bază de apă – când întinzi produsul apar niște picături ca un mic condens.

lioele water drop bb ingrediente si swatch

Nu intru în detalii cu privire la ingrediente pentru că timpul nu-mi permite. Pentru mine este suficient că produsul are proprietăți hidratante, nu usucă și nu provoacă iritații.

Prețul pentru Lioele Water Drop BB SPF 27 este de 49 de lei. produsul poate fi achiziționat de aici.

Voi ați încercat BB cream-uri asiatice?