Igiena este esențială când vine vorba de machiaj. Este important să avem tot timpul pensulele și burețeii în perfectă stare de curățenie. De multe ori operațiunea de spălare a acestora este anevoioasă iar unele pensule se usucă greu. Asta nu înseamnă că trebuie să omitem acest pas.

Deși multe bloggerite și multe fete de pe youtube recomandă alcoolul izopropilic, eu nu sunt de acord cu această metodă. Am fost tentată să cumpăr și eu soluția minune dar e mai bine ca nu am găsit-o când o voiam mai tare. Nu v-o recomand nici vouă. Știu de la cineva că ar fi cancerigenă. Nu cred orbește persoana respectivă (nu o cunosc direct) dar, din moment ce lucrează cu această substanță, cred s-ar putea să știe ce vorbește.

Până de curând foloseam pentru pensule fie un șampon cu care scalpul meu nu s-a înțeles, fie un șampon mai blând, de bebeluși. Am folosit și gel de duș, și gel pentru spălat pe față iar petele de pe burețelul Beauty Blender le-am eliminat cu loțiune micelară Bioderma. Am mai avut și soluții sub formă de spray însă nu m-au convins să le cumpăr din nou după terminare deoarece pensulele se uscau aproape la fel de greu ca și în cazul spălării cu șampon. Apoi era situația în care trebuia să machiez mai multe persoane. Nu am 100 de pensule și nici nu cred că voi avea curând. De aceea este important să am în kit o soluție care acționează rapid și se usucă imediat.

Soluția pentru curățarea pensulelor de la Make Up For Ever mi-a fost recomandată de Jules. Era atât de încântată de ea încât am cumpărat-o cu prima ocazie.

MUFELa prima vedere n-ai fi tentată să o cumperi. Are numai 50 de mililitri și costă în jur de 40 de lei (eu am beneficiat de o reducere de 20% la cardul de fidelitate Sephora) însă odată cumpărată n-ai sa vrei să te mai desparți de ea. Forma de dozare este tip spray iar lichidul este de tipul ulei uscat. Se aplică pe un disc de bumbac și se curăță pensulele. Așa recomandă producătorul. Eu prefer să aplic direct pe o pensulă și să șterg pensula de un disc curat. Mi se pare că funcționează mai bine așa.

MUFE4

Dacă pensula nu este extraordinar de murdară (și aici mă refer la faptul că unii pigmenți pătează foarte tare, mai ales cei roșii) aceasta se va curăța perfect. Mia jos aveți trei mici demonstrații.

MUFE3
MUFE2

Cum spuneam, aici situația a fost puțin mai complicată, eu fiind pasionată de nuanțele de vișiniu (și în extaz că marsala este culoarea anului 2015 – în sfârșit voi găsi fardurile dorite! sper!)

MUFE1

Pensulele se usucă aproape instant. Deși soluția este uleioasă părul pensulelor nu rămâne uns. Să zicem că în maxim zece minute poți folosi pensula ca și cum n-ai fi curățat-o. Un singur minus i-am găsit. După două săptămâni de nefolosire i se cam blochează sistemul de dozare, adică rămâne apăsat. Chiar și așa, sunt tare încântată de Soluția pentru curățarea pensulelor Make Up For Ever și nu mă voi despărți de ea prea curând. Produsul poate fi achiziționat din magazinele Sephora.

Ați încercat această soluție? Voi cu ce vă curățați rapid pensulele?