Așa cum vă spuneam acum câteva zile, săptămâna aceasta vreau să vă povestesc despre rutina mea de de îngrijire din ultima perioadă. Astăzi vin cu mai multe detalii despre crema de noapte cu efect de exfoliere delicată Ziaja Manuka Tree Purifying. Știu, este un nume extraordinar de lung, tocmai de aceea eu îi spun „crema verde exfoliantă de la Ziaja” (se pronunță [jaia]).

ziaja manuka tree purifyingDescrierea producătorului/importatorului:
Crema de noapte din gama Makuka Tree de la Ziaja
conferă luminozitate petelor pigmentare cauzate de soare, reduce coșurile și porii dilatați, îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii datorită ingredientelor conținute. Îmbunătățește aspectul pielii. Se aplică pe pielea curată prin masaj ușor. Crema se adresează tenului gras/mixt, dispus la coșuri și acnee.

Crema de noapte hidratantă are acțiune de exfoliere delicată și conține acid de migdale (concentrație 3%). Ingredientele responsabile pentru purifierea în profunzime sunt: acidul de migdale cu acțiune antiacnee și exfoliere delicată, extractul de frunze de Manuka cu rol antibacterian și zincul cu rol astringent. Reduce urmele de la acnee

ziaja manuka tree purifying 2
Am achiziționat această cremă de la Targul de Crăciun de la Romexpo la un preț de 26 de lei – 50 ml. Jules îmi lăudase mult aceste produse și m-am dus croită către această cremă. Cu câteva zile înainte de Crăciun am și pus-o la treabă. Nu mai aveam răbdare.

Produsul vine într-un ambalaj de plastic, opac, de culoare verde. Se dozează printr-un orificiu mic. Textura este ușoară, de gel, non-uleioasă, de culoare albă, nu foarte opacă. Deși aflat pe la mijlocul listei de ingrediente parfumul se simte. Este foarte plăcut, deși n-ar trebui să existe. Pe mine nu mă deranjează în mod deosebit.

Se aplică ușor și pătrunde instant în piele. Nu lasă niciun fel de film și nici nu provoacă acea senzație de înțepături caracteristică soluțiilor exfoliante. Mirosul dispare de pe piele după câteva minute.  O cantitate cât o boabă de fasole ceva mai mare este suficientă pentru întreaga față. Pe gât nu am aplicat-o.

Cât despre efecte povestea sună în felul următor. Cam în perioada în care am început s-o folosesc am avut unele neințelegeri cu micile coșuri de pe față. Și le-am deranjat, iar ele, drept răzbunare, ele s-au transformat în zgăibi vizibile. Crema Ziaja Manuka Tree le-a grăbit vindecarea și a rezolvat parțial și problema petelor dar cu acestea din urmă situația e mai complicată. Nu dispar atât de repede pe cât aș vreau eu dar se pot observa progrese.

Nu aș putea spune că această cremă are vreo influență asupra coșurilor aflate la început de drum. Nu le oprește evoluția. Pentru ele, așa cum am mai spus, apelez la uleiul de argan.

Mai jos avem lista de ingrediente. Din scurta mea cercetare va pot spune ca exfoliantul este unul blând – Mandelic Acid. Panthenolul, Zinc Gluconate, diazolidinyl urea si extractul de Manuka (Leptospermum Scoparium Leaf Extract) se lupta cu bacteriile care pot provoca acneea (mai degraba cu infecția, aș zice eu, urmările acneei la care făceam referire mai sus). Mai departe va invit pe voi sa cercetati.
ziaja manuka tree purifying ingediente

Pe scurt, sunt încântată de crema Ziaja Manuka Tree Purifying – cremă de noapte pentru exfoliere delicată (da, știu, din nou denumirea cea lungă…). Chiar dacă lucrează încet, important este că lucrează, ca nu mi-a uscat pielea, că n-am mai avut cojițe ca în alți ani (aveam probleme reale în zona dintre sprâncene, mai ales când aplicam fondul de ten). Coincidență sau datorită acestui produs nici alte coșuri n-au mai apărut, tenul meu fiind vizibil într-o stare mai bună.

Voi folosiți creme exfoliante?