Săptămâna aceasta mi-am propus să vă povestesc despre rutina de îngrijire a tenului meu din ultimele aproximativ șase săptămâni. Voi începe cu crema de zi și crema pentru ochi, ambele Nivea Q10 Plus. Cele două produse au fost primite într-o borsetă drăguță, sub forma unui pachet cadou, în cadrul întâlnirii anuale a bloggeritelor de beauty din luna decembrie a anului trecut.

De Nivea mă leagă multe amintiri, de la crema în cutiuță albastră de metal pe care o foloseam în facultate și până la Nivea Soft, în mare vogă câțiva ani mai târziu. Cred că Nivea este brandul pe care îl cunosc majoritatea femeilor din țara noastră, brandul care le-a convins cel puțin cu o cremă sau un șampon ori un deodorant antiperspirant, brand-ul care inspiră grijă pentru pielea ta, dar și sănătate și optimism în orice moment al zilei. Sau cel puțin acesta este mesajul care a ajuns la mine.

nivea q10 plusRecunosc că îmi era dor de o cremă Nivea și îmi doream tare să încerc gama Q10 Plus. Tind să cred că această coenzimă, Q10, acționează mai bine la exterior decât la interior (după consumul de Q10 în concentrații semnificative, nu cum sunt în sucul acela haios lansat anul trecut în Romania, timp de mai multe luni, am ajuns la concluzia că mai bine m-aș opri; costă mult și e cam degeaba) și mă atrag cremele cu acest ingredient.

Crema pentru zi Q10 Plus cu SPF 15 vine în borcănaș, acel ambalaj detestat de multă lume. Știu, nu e cel mai igienic mod de aplicare însă crema oricum se aplică după curățarea tenului când (se presupune că) mâinile sunt curate. Pe mine nu mă deranjează foarte tare acest ambalaj. Crema este ușor grasă însă se absoarbe foarte bine în piele. Lasă un oarecare film gras la suprafața pielii dar în câteva minute acesta dispare, pielea fiind pregătită pentru aplicarea machiajului. O cantitate de mărimea unei boabe de fasole este suficientă pentru aplicarea pe întreaga față. Pentru gât nu mă zgârcesc deloc și aplic tot atât. V-am mai spus eu cât de important este să aplicăm crema hidratantă și pe gât. Nu vrem să ne trezim peste niște ani cu tenul neted și cu gâtul zbârcit. Am văzut cazuri și nu este tocmai o imagine plăcută. Chiar și în aceste cantități generoase crema se absoarbe în totalitate până să apuc să mă îmbrac. În cca. 6 săptămâni am consumat, așa cum se poate observa în imaginea de mai jos, undeva la jumătate din cantitatea de produs din cutiuță.

nivea q10 plus 2

Așa cum spuneam mai sus, crema de zi Nivea Q10 Plus este o bună bază de machiaj. Filmul gras se absoarbe complet iar pe ten nu rămân scămuțe care să facă dificilă aplicarea produselor de machiaj. SPF 15 a fost suficient pentru cât am văzut eu lumina zilei, mai ales că tenul meu nu este foarte alb și, timp de vreo… parcă 25 de zile, în București n-a apărut soarele.

Cât despre efecte… n-am să spun că mi-a șters ridurile – nici nu prea am riduri, în afara liniilor de expresie de sub ochi – dar pot afirma că m-a ajutat mult pe gerurile care s-au întâmplat în ianuarie. Am constatat cu bucurie că tenul meu n-a mai avut acele porțiuni uscate și ușor cojite care mă făceau mereu să vreau să aplic scrub-uri. Și apoi pielea reacționa și situația nu mergea deloc spre bine. Deci, Q10 plus este o soluție bună pe perioada iernii. Nu cred că aș folosi-o vara. Pe tenul meu nu ar face casă bună cu transpirația și sebumul. Părerea mea este că vara s-ar putea potrivi unui ten uscat.

Mai jos avem lista de ingrediente. Din nou, n-am să analizez fiecare ingredient din lipsă de timp. Dacă doriți să faceți acest lucru înaintea achiziționării produsului aveți la dispoziție numeroase surse de informare pe internet. Mie mi-a atras atenția untul de shea, coenzima Q10 (Ubiquinone), creatina (clasată aici ca BEST), Octocylene (ingredient BEST, conform aceleiași surse, pe partea de protecție solară). Parfumul este ultimul pe listă și eu nu mi-aș face griji pentru el. De altfel, crema are un miros subtil.

nivea q10 plus crema de fata ingrediente

Despre crema de ochi Nivea Q10 Plus nu am foarte multe de povestit. Am să vă spun pe scurt că, deși este, ca și surata ei de față, ușor grasă, se absoarbe repede și bine și oferă gradul perfect de hidratare pentru mine. Nu am probleme cu uscăciunea pielii din jurul ochilor, nu se întâmplă nimic dacă uit s-o aplic într-o zi sau dacă în locul ei aplic crema destinată îngrijirii tenului. O cantitate cât un bob de grâu este suficientă pentru fiecare ochi. Printre ingrediente avem din nou Q10 si creatina și… mai multe vă las pe voi să descoperiți.

nivea q10 plus crema de ochi ingrediente

Pachetul cadou Nivea Q10 Plus (cremă de zi, SPF 15, 50 ml și cremă pentru ochi, 15 ml) poate fi achiziționat de la prețul de 69 de lei.  Cele două produse pot fi achiziționate și separat la prețul de 46,94 lei și, respectiv, 38,76 lei.

Vouă vă plac produsele Nivea?