Având un ten mixt, aproape gras pe zona T, sunt dependentă de pudră. Nu sunt foarte pretențioasă când vine vorba de astfel de produse. Important e sa îmi păstreze tenul mat cât mai mult posibil și să nu arate prăfuit. Astăzi vă spun despre pudra compactă Bourjois Silk Edition, un produs primit la intalnirea bloggeritelor din decembrie 2014.

pudra bourjoisAveam deja vreo două pudre care stăteau să își dea duhul și n-am mai avut răbdare să le termin, mai ales că citisem o grămadă de păreri bune despre acest produs.

Am să încep cu ambalajul. Mi-a plăcut mult ideea de capac prins printr-un ambalaj luxos cu oglindă care se rotește la 360 de grade. Mi s-a părut foarte tare ideea până recent când am constatat că începe să cedeze. Mecanismul este foarte drăguț, inovator, original, dar nu mi se pare cea mai utilă invenție. Textura este foarte fină, chiar cremoasă, așa cum spune și ambalajul.

pudra bourjois 1

Pentru aplicare cel mai frecvent am folosit pensula aceasta de la elf  (o pensulă normală pentru față, nici prea dură, nici prea moale). Cel mai frumos finish îl obțin prin atingeri repetate și scurte, în niciun caz prin mișcări de jos în sus ori rotative. O cantitate infimă de produs este suficientă pentru întreaga față, insistând puțin mai mult pe zona T. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, după cca. două luni de utilizare aproape zilnică (uneori și în weekend) scrisul încă se vede.

pudra bourjois consumata

Acoperirea este mică – nici nu-mi doresc acoperire de la pudra de față; am eu convingerile mele că o pudră nu poate să ofere acoperire și aspect natural în același timp. Cel mai important este finish-ul și matifierea. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, pudra Bourjois Silk Edition ofera acel aspect blurat, uniform, fără să încarce tenul. In jumătatea din stânga a imaginii am aplicat un fond de ten iar în dreapta, evident, și pudra. Nu am folosit-o niciodată direct pe ten, după crema hidratantă, și nu vă recomand nici vouă să faceți acest lucru.pudra bourjois pe ten

La partea de rezistență pot spune că ajută mult. Nu rezistă opt ore, așa cum spune producătorul, dar 6-7 rezistă, prelungind durata de rezistență a fondului de ten cu până la două ore. Pe finalul zilei arată natural și frumos, chiar și pe frunte (după eliminarea excesului de sebum cu un șervețel).

În imaginea de mai jos avem lista de ingrediente.

pudra bourjois

Pe scurt, pudra compactă Bourjois Silk Edition a fost si este un produs cu care m-am înțeles bine în ultimele cca două luni. Nu mi-am simțit tenul încărcat, nu a creat acel aspect prăfos de care mă feresc și abia dacă se observă că a fost cu mine la fiecare machiaj. Cred că vom fi prietene multe luni de-acum înainte.

Prețul pentru 9 g de produs este de 50 de lei iar eu consider că raportul calitate+cantitate/preț  este unul foarte bun.

Voi ați încercat pudrele Bourjois?