Rujurile lichide mate au fost, cu siguranță, senzația anului trecut și continuă să fie la mare căutare și anul acesta. M-a cuprins și pe mine nebunia aceasta și am cumpărat câteva, pe care le-am purtat și le port cu mare drag. Anul trecut am achiziționat două nuanțe Boys’N Berries All Day Matte în nuanțele Red Sonja și Mera, iar anul acesta, după toată nebunia cu noile nuanțe Sephora Cream Lip Stain am ales o nuanță îndrăzneață pentru mine, numărul 16 Cherry Nectarine.
boysn berries all day matte red sonja merasephora cream lip stain cherry nectarineCel mai mult am ezitat să port oriune și oricând Boys’N Berries Red Sonja. Aveam senzația că e prea aprinsă, prea mult, deși am purtat și port fără probleme AVON Perfectly Matte Ravishing Rose care este relativ similar. Este un roșu zmeură foarte frumos și potrivit multor tipuri de ten.
ruj lichid mat Boysn BerriesBoys’N Berries nuanța Mera e mai cumințel, sau cel puțin așa l-am vur eu. Deși prin ambalaș se vede așa cum este redat în pozele de mai sus, pe buzele mele o dă cumva într-un nude cu tentă de portocaliu. Mie mi se pare potrivit pentru a fi combinat cu un machiaj mai intens al ochilor, mai ales la tenurile mai deschise. ruj lichid mat Boysn BerriesSephora Cream Lip Stain nuanța 16 Cherry Nectarine e mov, pur și simplu. Și-mi place la nebunie, chiar am senzația că, deși e o nuanță închisă, îmi face buzele să pară mai mari.
ruj lichid mat SephoraDar de ce am „amestecat” eu azi branduri și nuanțe? În scop de comparație, evident.

Încep cu ce au în comun rujurile lichide mate Boys’N Berries All Day Matte și Sephora Cream Lip Stain:
– se aplică foarte ușor;
– au acoperire perfectă dintr-un singur strat (ambele încarcă prea mult dacă insiști cu un al doilea strat de care chiar nu ai nevoie);
– finish mat;
– rezistență îndelungată pe buze.

Însă există și diferențe între cele două:
– Boys’N Berries All Day Matte sunt mai ușor de îndepărtat de pe buze în momentul în care nu mai arată perfect, adică după ce ai mâncat sau ai băut ceva ori când te pregătești să mergi la dentist (fiecare cu traumele ei). La serviciu, pentru Sephora Cream Lip Stain, am folosit cremă de mâini că nu reușeam deloc să scap de culoarea rămasă pe buze.
– Boys’N Berries All Day Matte sunt mai ieftine, cam la jumătate față de Sephora Cream Lip Stain – 29 de lei vs. 59 de lei;
– Sephora Cream Lip Stain vine în 21 de nuanțe, vs. Boys’N Berries All Day Matte la care găsim numai 16, iar dacă vrem să le luam din magazinele Kendra, maxim 5;
– Boys’N Berries All Day Matte rezistă mai bine la mâncăruri care conțin ulei.

De fapt ambele tipuri de produse îmi plac la fel de mult, cu plusurile și minusurile fiecăruia. Totuși, înainte să mănânc îmi place să șterg rujul, ca să nu mă trezesc murdară pe bărbie. Cu Boys’N Berries All Day Matte e mai ușor. În plus, un lucru care nu prea-mi place la rujurile lichide mate este a doua aplicare de peste zi. Parcă nu se mai aplică cu aceeași precizie ca de dimineață. Parcă marginile buzelor nu mai sunt așa definite. Numai eu întâmpin problema aceasta?

Am descoperit în colecție și două similare pentru Boys’N Berries Red Sonja și pentru Sephora Cream Lip Stain Cherry Nectarine. E vorba de una dintre gamele mele de rujuri preferate din toată experiența mea de blogger – AVON True Color Perfectly Matte. Boys’N Berries All Day Matte seamănă cu AVON Perfectly Matte Ravishing Rose iar Sephora Cream Lip Stain nuanța 16 Cherry Nectarine seamănă cu AVON Perfectly Matte Berry Blast. Deși în poze rujurile lichide mate par mult mai intense pe buze, dacă aplici mai multe straturi de ruj mat AVON și absorbi excesul cu șervețel rezultatul e foarte asemănător. În plus, rujurile AVON sunt mult mai confortabile pe buze, se șterg mai ușor și lasă buzele hidratate și moi. Rujurile lichide mate… nu prea, au o oarecare tendință de uscare a buzelor.
ruj lichid matruj lichid matVoi purtați rujuri lichide mate? Ce nuanțe vă plac?