Durerile articulare și musculare pot apărea oricând, însă se agravează și pot deveni mai greu de suportat în sezonul rece. Nu vremea este cea care provoacă aceste dureri, însă poate agrava simptomele diverselor afecțiuni articulare și musculare.Când ne este frig corpul nostru limitează cantitatea de sânge pe care o trimite către extremități, cum ar fi mâinile sau picioarele, astfel încât să se poată concentra pe alimentarea organelor vitale, precum inima sau plămânii. Astfel, încheieturile se pot simți înțepenite și pot apărea dureri.

Când durerile apar le un ajutor de nădeșde poate fi Crema Calmantă de la Dr. Hart pe bază de Condroitin sulfat, Glucozamină și MSM. Cele trei substanțe pătrund rapid în piele și au efecte benefice asupra inflamațiilor.

Produsul Dr. Hart Cremă Calmantă este eficient în reducerea disconfortului generat de inflamații locale și diminuarea edemelor care apar la nivelul pielii datorită condroitinului sulfat și glucozaminei care sunt parte integrantă din compoziția cartilajelor, au funcții antistatice și de condiționare a pielii. MSM-ul conține o mare cantitate de sulf. Are efect antiinflamator și calmant și contribuie la creșterea fluxului sanguin pe zonele de piele pe care se aplică.

Pentru a scăpa de durerile musculare sau articulare aplică o cantitate suficientă de cremă pe zona afectată și masează ușor. Repetă aplicarea produsului de 3-4 ori pe zi, până când inflamația dispare.

Dr. Hart Cremă Calmantă se găsește în Farmaciile Sensiblu și costă 31.99 lei. Mai multe detalii găsești pe drhart.ro și facebook.com/SmartDeLaDrHart

Pe final am pentru voi câteva sfaturi pentru prevenirea durerilor articulare:
– e esențial să rămâi activ(ă). Mișcarea păstrează articulațiile mobile și mușchii puternici, ceea ce înseamnă reducerea durerilor
– îmbracă-te bine și pune-ți încălțări călduroase. Aplică metoda straturilor de haine, astfel încât să poți să le dai jos pe rând când începe să-ți fie cald
– dacă ești începător la sport nu te suprasolicita. Alege să lucrezi câte 30 de minute, cu pauze de 10 minute. nu sări peste încălzire. Poți merge în ritm alert sau poți alerga ușor
– nu uita e postura corectă. Alege să faci mișcările cele mai ușoare pentru tine. De exemplu, pentru corpul tău efortul este mai mare să te întinzi să iei un obiect de la înălțime, decât să urci pe o scară și să ajungi ușor la el.
– durerea depășește de multe ori latura fizică, te poate afecta și emoțional. Unii dintre noi putem avea stări depresive iarna, ceea ce agravează durerile. Dacă simți că nu faci față cu durerea și cu starea de spirit, cel mai bine ar fi să mergi la medic. Există terapii care îți sunt de ajutor.