skincode1
Deși încerc să judec la rece și să aleg cu atenție produsele pe care le folosesc pentru îngrijirea pielii, mi se întâmplă frecvent să mă las ademenită de diverse descrieri și denumiri bine ambalate din punct de vedere comercial. Și când aud cuvinte precum „perfector”, „luminozitate” sau altele asemenea fac ochii mari și curioși.

Așa s-a întâmplat și cu produsul despre care vreau să vorbesc astăzi – Skincode Essentials Advanced Skin Perfector, produs la care mă întorc de căteva ori pe săptămână de mai bine de două luni. Dar ce se află, de fapt, îm micuțul tub alb? Vorbim de o cremă cu textură de gel care completează ritualul de îngrijire a pielii, o hidratează și o calmează, reducând micile imperfecțiuni și netezind suprafața pielii, prin contribuția acidului hialuronic din compoziție.

Pe scurt, vorbim de o bună bază de machiaj ce asigură hidratare, protecție UV și combate micile probleme ale pielii.

Skincode Essentials Advanced Skin Perfector vine într-un tub opac cu un orificiu mic care dozează bine produsul. Textura este, așa cum am spus, de gel cremă, de culoare roz foarte deschis, cu un miros specific de cremă, nu neapărat de parfum și nici deranjant sau care să persiste pe piele.

O cantitate cat un bob de mazăre este suficientă pentru aplicarea pe toată fața. Pătrunde rapid în piele. Deși nu e deloc uleioasă, nu lasă la suprafața pielii acel strat care să se cojească după ce s-a uscat. Producătorul recomandă să se aștepte câteva minute după aplicare înainte de a folosi produse de machiaj pe ten. Din experiența mea, n-a prea fost nevoie să aștept. Mi-am simțit tenul pregătit pentru machiaj destul de repede.

Fiind vorba de o bază de machiaj, pot spune că ajută și la o aplicare mai netedă a fondului de ten, dar și la o prelungire a duratei acestuia. Nu excelează neapărat, depinde și de ce fond de ten folosești, dar o oră-două tot adaugă la rezistența machiajului înainte de apariția enervantului sebum.

Dar sunt convinsă că vă interesează cum se comportă la partea cu eliminarea imperfecțiunilor de pe ten, dacă tot i-am menționat această caracteristică. Ei bine, mie mi se pare că ajută foarte mult și că a fost un element important din rutina mea de îngrijire când vine vorba de obținerea unui ten cu aspect mai sănătos. Tocmai pentru că am observat îmbunătățiri, am aplicat-o de multe ori și seara, în strat mai generos, ca pe un fel de mască peste noapte. Și nici măcar aplicată în strat gros nu a lăsat peliculă uscată la suprafața pielii, iar dimineața nu am simțit că topesc un strat de cremă la spălatul pe față. Coșuri nu vindecă, dar dacă ai umblat la unul și te-ai ales cu o bubiță Skincode ajută ca aceasta să se usuce și să cadă mai repede.

skincode_perfecteur_2
În zilele cu mai mult soare am evitat să folosesc Skincode Essentials Advanced Skin Perfector. Deși pe cutie scrie că CM-Glucan – ingredientul responsabil cu protejrea pielii și stimularea mecanismului de apărare al acesteia –  ar oferi și protecție UV, n-am prea avut curaj. Eventual am aplicat o cremă cu protecție solară peste. Nu am simțit tenul încărcat și am putut să iau liniștită masa de prânz la soare.

Mai sus aveți lista de ingrediente, dacă doriți să o analizați. Pe pielea mea s-a comportat foarte bine, iar producătorul spune că este potrivită și pentru tenurile sensibile.

Prețul pentru Skincode Essentials Advanced Skin Perfector este deaproximativ 90 de lei pentru 30 ml.