skincodeA venit vremea să vă povestesc despre un produs care a intrat în viața mea acum mai bine de o lună, a mers cu mine în mini-vacanța de Paște și mi-a fost alături în perioada în care variațiile mari de temperatură mi-au afectat tenul. Este vorba, așa cum ați înțeles încă din titlu, de Skincode Essentials Cremă antirid energizantă 24H.

Nu-i niciun secret că am trecut deja de mai bine de doi ani pragul de care se îngrozesc femeile – 30 de ani, însă această vârstă este doar un număr când ai grijă de tenul tău. V-am spus de multe ori pe blog că îngrijirea tenului juacă un rol esențial pentru menținerea tinereții acestuia. Crema Skincode Essentials vine în ajutorul nostru la vârsta la care încep să apară primele semne ale îmbătrânirii, adică acele linii fine cu care încă ne putem lupta cu succes.

Produsul vine ambalat într-un borcănel de sticlă cu capac și este însoțit de o mini spatulă pentru acelea dintre noi care nu doresc să contamineze întreaga cantitate de produs. Personal această spatulă mi se pare simpatică și atât. Sunt mai curate degetele mele proaspăt spălate și șterse cu un șervețel de hârtie de unică folosință decât o spatulă care stă în permanență în contact cu aerul. Și nu mă încălzește nici dacă o țin în cutie. Nu am răbdare să țin o cremă în cutie și s-o scot de acolo de două ori pe zi. Dar producătorii s-au gândit și la cele mai prețioase dintre noi și la cele cu mai multă răbdare. Pentru spatulă acord un plus.

Pe partea de consistență a produsului pot spune că este o cremă densă, bogată, nu foarte uleioasă. Se răspândește cu ușurință pe ten și pătrunde foarte rapid în piele, dacă este folosită într-o cantitate rezonabilă – aș zice căt un bob de mazăre verde mai sănătos.

Cema este destinată, așa cum spuneam, tenurilor aflate la primele semne ale îmbătrânirii. În cazul meu s-a potrivit pe zonele cu piele uscată provocate de schimbările bruște de temperatură, mai ales părțile laterale ale nasului, acolo unde aproape că se formaseră cojițe. În vacanță am folosit-o în special în zona ochilor pentru că sunt de părere că se potrivește foarte bine în rolul de cremă pentru această zonă și pentru că în perioada respectivă tenul meu a avut ușoare porniri acneice. Nu că ar fi dăunat sau că ar fi accentuat acneea, pur și simplu aveam nevoie de un alt produs cu ingrediente targetate să trateze imperfecțiunile/iritațiile tenului.

Cel mai mult am folosit-o seara. Nu-mi este comod să aplic două creme, plus fond de ten dimineața și, neavând factor de protecție solară, am preferat s-o păstrez pe post de cremă de noapte și seara s-o aplic în cantități mai generoase. V-am mai spus că-mi place când tenul este hrănit și regenerat intens pe perioada nopții. Având ten mixt cu tendințe de îngrășare în zona T, pe perioada zilei nu prea-mi permit creme antirid dimineața.

Skincode Essentials Cremă antirid energizantă 24H conține CM Glucan cu rolul de a proteja pielea și de a stimula mecanismul de apărare al acesteia precum și de activare a procesului de reînnoire celulară. În plus, are afect calmant și reparator asupra țesuturilor deteriorate.

Pe partea de reducere a ridurilor nu pot spune că am observat îmbunătățiri majore și nu pentru că produsul nu și-ar face treaba ci din cauză că nu sunt foarte deranjată de aceste riduri, atât de deranjată încât să le analizez toată ziua bună ziua. Unori mi se pare că nici nu le am. Însă îi acord un mare plus la capitolul regenerare a pielii și la cel al îngrijirii delicate.

În imaginea de mai jos puteți consulta lista de ingrediente.IMG_9304

Pe lângă CM Glucan, ingredientul activ principal al cremelor Skincode, crema conține vitamina C, vitamina E și proteină de orez, crema asigurând un efect antirid și de regenerare celulară.

Produsul este disponibil în Farmaciile Help Net la preţul de 159,00 lei.

Voi ați încercat produsele Skincode? Eu v-am povestit pe blog și despre Skincode Essentials SPF 50, o cremă ideală pentru vară.