Despre cele doua baze pentru fardul de pleoape (primer-e) – Too Faced Shadow Insurance (TFSI) si Urban Decay Primer Potion (UDPP) s-a vorbit mult si parerile sunt impartite. Stiu persoane carora le merge bine cu unul sau cu altul. Foarte rar am auzit/citit despre o persoana careia sa-i placa/sa-i mearga ambele produse.
Folosesc Too Faced Shadow Insurance dinainte sa incep acest blog, de aproape 4 ani, mai exact. Il iubesc, nu imi lipseste niciodata din arsenal si este primul produs despre care am scris.  
La sfarsitul lunii martie a acestui an Stella a fost draguta si mi-a oferit un Urban Decay Primer Potion. M-am bucurat mult si pentru ca TFSI al meu era pe terminate si pentru ca aveam ocazia sa incerc “marele rival” al acestuia.

In trecut UDPP avea un ambalaj care nu permitea folosirea intregii cantitati de produs. Dupa numeroase demonstratii cu recipientul taiat si plangeri din partea consumatoarelor cei de la Urban Decay au schimbat, in sfarsit, acest ambalaj cu unul similar cu cel al lui TFSI. 
Asadar, modalitatea de dozare este similara in cazul celor doua produse. Cand vine vorba, insa, de consistenta lucrurile stau altfel. Too Faced Shadow Insurance este mai cremos, mai usor de intins, se absoarbe mai rapid in piele in timp ce Urban Decay Primer Potion are o consistenta de pudra-crema-concentrata. 

Aceasta consistenta are avantaje si dezavantaje (pentru mine, evident!). Avantajul ar fi ca folosesc mai putin produs. Dezavantajul ar fi ca este foarte greu de estompat si daca nu esti foarte atenta ajungi sa-l intinzi peste tot. Fiind un primer se usuca bine de tot si e foarte greu de curatat. Partea buna e ca uniformizeaza nuanta pielii si are acoperire marisoara. Partea mai putin buna este ca trebuie sa il acoperi bine de tot cu fard, altfel se vede aiurea. Si, astfel, ne intoarcem la partea cu estompatul corespunzator – daca n-o faci e aiurea sa aplici fard pe… nas!

Cat despre intensificarea culorilor nu am observat vreo diferenta in cazul celor doua produse. La fel pot spune si despre aderenta fardurilor – ambele functioneaza la fel de bine. 

Ca sa ne intelegem: folosesc primer pentru ca am pleoape exagerat de uleioase si, daca n-as face-o in maxim 3 ore fardul meu s-ar strange in pliul pleoapei. Si, astfel, ajungem la problema care ne doare cel mai tare cand vine vorba de o baza pentru fardul de pleoape: rezistenta machiajului. Iar eu nu vreau sa reziste 6-8 ore ci pana la 12-14 ore.
Cred ca pot numara pe degetele de la maini de cate ori mi s-a strans fardul cu Too Faced Shadow Insurance in aproape 4 ani. Culmea, s-a intamplat cu farduri calitative si nu tocmai ieftine. Cred ca pot da vina pe temperatura si umiditate sau pe aplicarea neglijenta a produsului. 
Initial am zis ca am facut economie pentru o lunga perioada de timp cu Urban Decay Primer potion. Cat a fost primavara racoroasa s-a comportat exact ca TFSI. Insa, de cum au venit caldurile au inceput rateurile. Dupa 4 ore sesizam dungute de fard strans in pliu. Pana seara dezastrul era complet. Nu chiar ca in cazul bazei AVON dar nici foarte departe. Am incercat sa aplic mult, putin, sa las produsul sa se usuce bine si sa patrunda in piele. Rezultatul a fost acelasi. 

Asa ca dragul de Urban Decay Primer Potion a intrat in vacanta mare. Ma voi revedea cu el la toamna, pe la sfarsit de octombrie mai exact. Pana atunci am profitat de reducerea de 25% la Sephora (valabila la cateva game de produse printre care si Too Faced) ce se aplica folosind cardul de la revista Joy (reducere valabila pana pe 8 iunie inclusiv) si mi-am achizitionat un nou TFSI – produsul meu preferat.

Pret Too Faced Shadow Insurance – 72 de lei in Sephora
Pret Urban Decay Primer Potion – 18.79 aici (livrare gratuita oriunde in lume)

Voi ati incercat cele doua produse? Pe care dintre ele il preferati?

P.S. Nu uitati de Giveaway! Doua unturi de corp delicioase I Love Cosmetics va asteapta!