lentile de contact Port lentile de contact de mai bine de 8 ani. Am avut tot felul de experiențe cu aceste dispozitive, de la cele mai fericite până la cele mai ciudate sau deranjante situații. V-am povestit de mai multe ori pe blog despre ce înseamnă să porți lentile de contact sau despre tipuri purtate de mine de-a lungul timpului.

In ultima vacanta (Thailanda) am testat TopVue Elite, lentile de contact de unică folosință.  Acestea vin la pachet de 30 de bucăți, suficiente pentru 15 zile de purtare. Sunt ambalate individual, asemeni tuturor tipurilor de lentile de contact.

Principalele avantaje ale lentilelor de contact de unică folosință sunt:

– sunt mai confortabile și mai igienice decât lentilele lunare pentru că zilnic folosești o pereche nou-nouță. Lentilele lunare pot colecta, pe măsură ce sunt utilizate, grăsime și alte componente din ochi – sunt mai practice. Poți să ai oricând în poșetă o pereche pentru situații de urgență. De obicei iau cu mine peste tot și ochelarii. Însă două lentile de contact sunt mult mai ușor de manevrat și ocupă mult mai puțin spațiu. – performanță. De multe ori lentilele de contact de unică folosință sunt mult mai avansate din punct de vedere al cercetării și inovației. La nivelul acestor dispozitive se dorește stimularea folosirii lentilelor cu o perioadă cât mai mică de purtare pentru eliminarea completă a riscurilor asociate manevrării și purtării îndelungate și, de aceea, se investește mai mult în dezvoltarea unor lentile cât mai calitative, mai accesibile și cu un timp de purtare cât mai scurt.

Aș mai vrea să menționez, și nu vă sfătuiesc să faceți ca mine, că lentilele de contact de unică folosință se comportă foarte bine chiar și când în ochi îi intră apă sărată. Însă mi-am permis acest risc pentru că am fost în locuri cu plaje pustii și apă foarte, foarte curată. Pe litoralul românesc nu aș recomanda sub nicio formă expunerea lentilelor la apa de mare.

Nu mi-am simțit nicio secundă ochii uscați, nu am avut disconfort sau mâncărimi, nu am avut grija dezinfectării și manipulării lentilelor de contact. Era suficient să mă spăl pe mâini și să mă șterg cu un șervețel uscat. După aplicare arunccam ambalajul la gunoi și uitam de grija lentilelor.

Ce-am mai observat la aceste lentile de contact TopVue Elite a fost ușurința la aplicare. Vă spuneam despre alte tipuri de lentile de unică folosință că sunt mai subțiri și mai moi, prin urmare ceva mai dificil de aplicat. Nu e cazul cu TopVue Elite. Acestea pastrează confortul unei lentile de contact de unică folosință fără a fi dificil de aplicat.

Trebuie să menționez și filtrul UV, deloc de neglijat când mergi la mare. Și nu uitați câ razele UV sunt periculoase chiar și când este înnorat. Chiar dacă am purtat ochelari de soare, acest filtru UV mă face să mă simt mai bine protejată. (Și lentilele lunare pe care le port zilnic au acest filtru UV).

Aș vrea să vă ofer și vouă ocazia să testați lentilele de contact TopVue. Trei dintre voi vor câștiga un premiu format din: lentile TopVue (tipul rămâne de stabilit în funcție de dioptriile fiecărui câștigător/fiecărei câștigătoare) + soluție de întreținere + un consult oftalmologic (pentru persoanele din București sau care au posibilitatea să se deplaseze la București pentru a beneficia de acest consult).

Pentru a te inscrie la concurs trebuie să completezi formularul de mai jos. Informații de completat în formular: – Ce tip de lentile de contact TopVue ți-ai dori să încerci (link din www.videt.ro) – Care sunt dioptriile tale? – De ce preferi lentilele de contact, și nu ochelari de vedere în sezonul rece? – OPȚIONAL! Pentru o șansă în plus poți da share public pe Facebook concursului. Poți face acest lucru o dată pe zi, în fiecare zi până la încheierea perioadei de participare.

Perioada concursului: 4-14 februarie 2018.

Regulament concurs

a Rafflecopter giveaway
Câștigătoarele sunt:
Lavinia Suta
Camelia Anca
Cristina Dumea