solaris ulei esentialMulte dintre noi ne dorim un parfum păcut în casă, în dulap, la birou. Mi-aduc aminte că în copilărie aș fi recunoscut dintr-o mie hainele unei doamne din familie după miros. Avea obiceiul să pună printre ele săpunuri și, astfel, tot dulapul căpătase o aromă plăcută, inconfundabilă și aproape imposibil de eliminat. Recunosc că mi-a trecut prin cap să aplic și eu această metodă, însă, din păcate, săpunurile nu mai sunt ceea ce erau odată, iar cele care miros cu adevărat plăcut își pierd aroma după maxim două săptămâni. Ar însemna să fac colecție de săpunuri rămase fără miros.

În timp am încercat balsamuri de rufe sau spray-uri de haine, dar n-am fost prea încrezătoate în compoziția lor sau în efectul lor (negativ, poate) asupra materialelor și asupra animăluțului din casa mea – pisica. Uleiurile esențiale sunt următoarea variantă pe care vreau s-o testez, mai ales pentru sertarele cu lenjerie de pat si pentru acele rafturi din dulap la care apelez mai rar. Cele mai recomandate arome pentru dulapuri sunt: lavandă, rozmarin, scorțișoară și orice ulei de arbore cum ar fi cel de pin sau cedru. Este suficient să îmbibăm un disc de bumbac cu câteva picături de ulei esențial și să îl așezăm printre haine, dar numai după ce uleiul s-a absorbit foarte bine în bumbac.

Uleiurile esențiale premium Selection d’Or de la Solaris sunt acum dotate cu pipetă, ceea ce face ca utilizarea lor să fie foarte practică. Poate știți și voi varianta clasică de sticluțe care de multe ori picurau dacă și când voiau ele. Mie nu-mi prea plăceau, în general nu-mi place sistemul clasic de picurat.
solaris ulei esential_Pentru parfumarea casei se recomandă 3-5 picături în amestec cu 30 ml apă, în lampa de aromoterapie, pentru odorizarea mediului ambiant, avand efect plăcut și relaxant. Eu folosesc o lampă clasică, destul de ieftină. O puteți observa în imaginea de mai jos. Însă intenționez să cumpăr un umidificator difuzor de aromoterapie cu purificator de aer pe care să-l plasez în camera în care dorm. Mi se pare puțin mai sigur decât o lampă care funcționează cu lumânărele, și mi-ar plăcea să funcționeze noaptea, cu aromă de lavandă sau portocală.
solaris ulei_ esentialDar voi știți că, pe lângă aroma plăcută pe care o oferă, uleiurile esențiale premium Selection d’Or de la Solaris au și efecte terapeutice? Uleiul de mentă atenuează simptomele de anxietate și depresie, poate spori buna dispoziție și atenua sentimentele de tristețe, oboseală, iritabilitate și, de asemenea, poate crește performanțele intelectuale și accentua sentimentul de fericire.

Uleiul de eucalipt are proprietăți antibacteriale, antivirale, ajută la eliminarea mucusului din plămâni, alină durerile reumatice, articulare și alte tipuri de durere.

Folosirea uleiului de portocal în aromolampă are acțiune favorabila asupra sistemului nervos al copiilor. Favorizează concentrarea, stimulează capacitatea de muncă. Băile aromatice cu ulei de portocal sunt eficiente în insomnie (poate fi combinat cu uleiul de lavandă), în excitatie nervoasă și în celulită. Uleiul de portocal ajută la purificarea tenului, înalbește petele pigmentare, regenerează celulele, ameliorează aspectul tenului.

Uleiul esential de tea tree este un puternic dezinfectant, are proprietăţi antimicotice, antivirale, antibacteriene, decongestionante.

Uleiul esential de lavandă este cunoscut pentru proprietăţile sale relaxante, fiind un ajutor pentru cei care suferă de insomnii, anxietate, migrene, stres emoţional, afecţiuni cardiace cu substract nervos, tulburări digestive.

Uleiurile esenţiale pot fi aplicate şi pe piele (nu le recomand pentru ten) ci pentru masaj: se folosesc 3-5 picături în 50 ml ulei bază pentru masaj.

Voi folosiți uleiuri esențiale? Cel mai tare mă interesează dacă le-ați încercat pentru parfumarea hainelor din dulap și în lămpi electrice de aromoterapie. Cum spuneam mai sus, mi-ar plăcea să-mi achiziționez un umidificator/purificator de aer cu aromoterapie.