Suntem abia în septembrie, dar eu simt că anul ăsta a durat o veșnicie. Am fost mai bolnavă ca niciodată… în primăvară o răceală care s-a agravat cu amigdalită și faringită și care m-a adus pe la urgențe, apoi o alergie urâtă dată de o mușcătură de țânari care m-a slăbit câteva zile, mai apoi o mașină mi-a fisurat un os la laba piciorului de-am mers șchipătând mai bine de o lună. Încă mai schioapăt uneori, când sunt mai obosită sau când vremea nu ține cu mine. Apoi, ca să fie distracția și mai mare am constatat că mi se deplasează un dinte și am ajuns pe mâinile dentiștilor, treabă care s-a lăsat cu dureri și continuă să se lase cu gaură mare în buget. Și când mă dureau dinții mai tare a mai apărut o răceală, că de ce nu?

Toate treburile astea, coroborate cu un job care-mi ocupă cca 11 ore pe zi și unele supărări în viața privată m-au îndepărtat și de blog, și de orice gând de mișcare sau exerciții fizice. Anul acesta, ca niciodată, n-am mai îndrăznit să port pantaloni scurți. Pe lângă cele 3-4 kilograme acumulate în ultimul an, pielea mea și-a pierdut fermitatea și celulita a ajuns regină…

Am recunoscut și recunosc că nu-mi place sportul. Pentru mine treaba cu mergi la sala și apoi o să-ți placă și n-o să mai poți fără mi se pare cea mai mare minciună posibilă. Am avut perioade când am mers la sală și am detestat fiecare ședință. Fiecare ședință. Și, ca să fie și mai bine, am cam luat-o razna și cu alimentația. Și dacă vrei să mînânci corect, în 11 ore, chiar dacă stai pe scaun sau în metrou, n-ai cum să nu cedezi tentației de a ronțăi. Și dacă activitatea lipsește, stomacul tot cere. Sau starea psihică. Am mai încercat să slăbesc, dar vârsta nu mă mai ajută ca acum 7-8 ani… Și nici ambiția nu mai e la fel.

Pe scurt: oboseală, kilograme în plus, piele deloc tonifiată și cu celulită, lipsa ambiției, aversiune față de sport… Cam așa sunt eu.

Dar când Eliza te invită la un eveniment nu ai cum s-o refuzi și așa am ajuns eu la Unica Sport. Și, pentru că echipamentul meu de sport zăcea de prin primăvară sub birou (se deschisese FIX langă clădirea unde lucrez o sală dintr-un lanț celebru și ziceam că mă duc. Ziceam…) m-am gândit că nu strică să-l iau cu mine. Și așa a început distracția…

Evenimentul de lansare a fost o surpriză plăcută. Pentru prima dată am ascultat un medic vorbind despre lucruri în care eu cred de aproximativ 3 ani. Adică alimentație cu consum redus de proteine animale și cu accent pe alimentele alcaline. A fost o discuție plăcută și relaxantă care mi-a dat încredere și am decis să dau o șansă acestei săli.

Unica Sport este o sală dedicată exclusiv doamnelor și domnișoarelor, nouă și frumoasă, bine întreținută și curată, cu încăperi cu tavane înalte și foarte bine aerisite. La finalul unei sesiuni nu simți că încăperea s-a golit de oxigen și nici nu te simți înghesuită, cum am pățit-o la ultima sală la care am mers unde, dacă eram 20 de persoane la un antrenament transpiram din cauza căldurii care se făcea  mai mult decât din cauza efortului.

Unica Sport vine cu ceva în plus, comparativ cu o sală obișnuită – testarea nutrițională și fiziologică. Am fost foarte curioasă în legătură cu aceste măsurători și mă bucur că am avut ocazia să le fac. În urma completării unui formular cu măsurători fizice, întrebări despre alimentație, obiceiuri alimentare, măsurarea tensiunii și a pulsului înainte și după efort, specialiștii Unica Sport vin cu o serie de recomandări pe partea de efort fizic și pe partea de alimentație. Eu, fiind puțin altfel pe partea de alimentație, adică nu consum carne (excepție peștele), am primit recomandări adaptate stilului de viață pe care l-am ales. Am aflat indicele masei corporale, tipul constituțional, câte calorii consumă corpul meu în stare de repaus (activitățile de zi cu zi) și care este perioada din ciclul menstrual în care slăbesc cel mai eficient.

Spre bucuria mea, situația nu e atât de gravă. Cumva mă așteptam ca la înălțimea și greutatea mea să nu dureze prea mult timp până ajung la obiectivul dorit (-5kg; ei recomandă -3kg) și nici cu menținerea și tonifierea. Poate de-asta mă simțeam și vinovată, pentru că știam că trebuie doar să-mi mișc fundul…

Regimul alimentar recomandat de Unica Sport nu e atât de strict, este mai mult orientativ și presupune o zi de detoxifiere pe săptămână – adică o zi în care consumi un singur aliment. Sunt mândră să vă spun că sâmbătă am reușit zi de fructe. Am mâncat două piersici mari, două nectarine, mai mult de 1 kg de struguri și apă cât de multă am putut. La dimensiunile mele ar trebui să consum cca 2 litri de apă pe zi. Aici am de lucrat, că nu prea-mi iese momentan. După această zi m-am simțit mai ușoară, mai energică.

Unica Sport se află în nordul orașului, lângă Promenada Mall. Sala ofera 3 tipuri de abonamente si toate nelimitate: Abonamentul introductiv de 1 luna la un pret special de 150 RON (poti beneficia o singură dată), Abonament de 1 lună la prețul de 195 RON, Abonament de 1900 de lei pentru un an de abonament.  Acest abonament include și testarea nutrițională și fiziologică, regim alimentar personalizat pentru 30 de zile (o singura dată) plus monitorizarea evoluției, în funcție de obiectivele stabilite și de numărul de ședințe efectuate (poate fi la două săptămâni sau lunar). Plata se poate face în mai multe tranșe, în funcție de posibilitățile abonatei.  Suplimentar clientele UNICA SPORT pot beneficia de multiple tipuri de masaj si proceduri cosmetologice. Unica Sport oferă și o sală de antrenamente private cu infrastructură separată (sală sport, duș, cabină masaj, vestiar, antrenor personal).

Orarul este accesibil. Unele clase încep la fix, altele la și jumătate, așa că este ușor de prins o oră de antrenament, indiferent de programul de lucru. Eu prefer să merg de la ora 7 seara.

Ar mai fi multe de povestit… Am să vă spun doar că Unica Sport a luat ființă în Republica Moldova, în 1998, iar astăzi deține 18 săli de sport și peste 80.000 de clienți ce au obținut rezultate impresionante în remodelarea corpului şi menţinerea sănătăţii fizice.

Si vă las cu câteva poze de la prima mea oră de sport după mai bine de doi ani de când nu mai intrasem într-o sală. Vă imaginați că de vreo două săptămâni o țin tot într-o febră la mușchi pe care nici nu bănuiam că-i am…
unica_sport_1unica_sport_2unica_sport_3unica_sport_6unica_sport_5unica_sport_4  unica_sport_7unica_sport_8