vivanatura_sampon_antimatreata
Mă confrunt cu mătreața și scalpul sensibil de multi ani și am reusit în timp să identific soluțiile care mi se potrivesc. Una dintre acestea este ingredientul numit piritionat de zinc sau, cum îl găsim pe etichetele produselor, zinc pyrithione. Cand vreau să încerc un nou șampon antimătreață e primul ingredient după care mă uit și, cu cât este mai „sus” în lista de ingrediente a produsului, cu atât mai bine.

Așa se face că în momentul în care am primit noul șampon antimătreață VivaNatura cu rozmarin și ulei de tea tree și i-am văzut lista de ingrediente l-am lansat direct în baie și a trecut în capul listei la produse de curățat părul, urmând să-l testez cu prima ocazie. Acum, după vreo 3 utilizări, pot să spun că l-am trecut pe lista remediilor eficiente și rapide pentru tratarea mătreții. Pentru că deja știu: când am zinc pyrithione în șampon, maxim două utilizări sunt suficiente pentru calmarea scalpului și eliminarea mătreții.

În urma numeroaselor vopsiri, fie ele cu vopsele fără amoniac, părul meu s-a cam uscat, așa că am simțit nevoia să folosesc (și) șampoane blânde, hidratante. Dar, cum scalpului meu puțin îi pasă cât de uscat e firul și cât de disperat e după hidratare, a început să facă fițe așa cum știe el mai bine: cojițe, mâncărimi, mătreață, cu tendință spre bubițe și zgăibi. Prin urmare, se impunea o suluție bazată pe zinc pyrithione, iar șamponul VivaNatura a venit la fix.

Este dens, ca o loțiune de corp, și face o spumă cremoasă, ușor de răspândit în păr. Curăță eficient din două șamponări, însă am simțit nevoia să aplic un balsam sau o mască, părul fiind ușor aspru în urma folosirii acestui produs. Dar, cum la mine folositul de produse hidratante după șamponare e deja un reflex, n-am avut probleme. Și n-am avut probleme nici în situația în care nu mă obosesc mereu să feresc rădăcinile, ba cu unele balsamuri procedez ca și cu un șampon normal, aplic și masez. Un punct în plus (cred eu) pentru șampon: m-a ajutat să evit îngrășarea rapidă a rădăcinilor în urma folosirii de balsamuri pe scalp.

Mai jos aveți o poză cu lista de ingrediente, în cazul în care doriți să o studiați. Și trebuie să mai spun că mirosul produsului este unul placut, caracteristică întâlnită de mine la întreaga gamă VivaNatura.

dav

Șamponul antimătreață VivaNatura este un produs natural cu rol antimicotic și antiseptic, ce ajută la îndepărtarea rapidă a mătreții și previne apariția ei. Produsul este realizat prin tehnologie proprie VivaNatura, care păstrează nealterate ingredientele naturale, precum:

  • uleiul de rozmarin, recunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și astrigente
  • uleiul de tea-tree, care are rolul de a tonifia rădăcina firului de păr

Pe lângă acestea, vitamina E îmbunătățește circulația sângelui scalpului prin creșterea absorbției de oxigen, iar uleiul de argan oferă elasticitate firului de păr și contribuie la creșterea sănătoasă a acestuia. În plus, extractul din plante stimulează creșterea părului și echilibrează funcționarea glandelor seboreice, eliminând excesul de sebum, prevenind apariția mătreții și calmând pielea capului. Așadar observasem bine: scalpul nu se mai îngrașă atât de repede.

Prețul pentru 250 ml de produs este de 19,50 lei.