mac_fix+
MAC PREP+PRIME FIX+ este un produs pe care l-am achiziționat inspirată de Alexandra. Nu e strict vina ei, recunosc ca sunt impulsivă la cumpărături și ignorasem deja de prea mult timp magazinele MAC.

Știam de existența spray-ului MAC de multă vreme și am mai fost tentată să-l iau. Totuși, m-am zgârcit când am constatat că nu era pe stoc varianta mini de 50 ml.

Dar ce este MAC Prep and Prime Fix Plus? Evit să îl numesc spray fixator, în ciuda inscripției de pe ambalaj, pentru că, din câte am experimentat eu, produsul este mult mai mult decât unul de fixare a machiajului. Prin „fix” eu aș înțelege că îmbunătățește, repară, recondiționează. Produsul are atât de multe avantaje și întrebuințări încât am ajuns să-l iubesc și să-l vreau mereu pe masuța mea de machiaj. Pe scurt, MAC Prep and Prime Fix Plus este o soluție apoasă cu multe ingrediente naturale și cu o pompiță care dozează uniform și frumos lichidul.
mac_fix+_
Nu vreau să mă lungesc mult cu articolul acesta, așa că voi puncta principalele cinci întrebuințări pentru MAC PREP+PRIME FIX+.

1. Hidratant și bază pentru machiaj. Înainte de aplicarea fondului de ten putem pulveriza 1-2 pompițe de spray MAC PREP+PRIME FIX+ pentru un boost de hidratare și pentru crearea unei „pânze” mai netede pentru aplicarea produselor de machiaj. Eu vă recomand să așteptați măcar 5 minute ca produsul să se absoarbă în piele. Tot ca hidratant l-am folosit și în vacanță când eram prea obosită si prea leneșă să aplic o cremă. Nu îl recomand ca înlocuitor pentru crema hidratantă, ci doar pentru utilizare ocazională sau când simțiți nevoia de un plus de hidratare.

2. Finisarea și fixarea machiajului.  Aici ar fi 3 moduri de folosire:
*) pulverizarea a două pompițe imediat după aplicarea pudrei pentru eliminarea aspectului prăfosș
**) pulverizarea unei cantități mai mari – 2-3 pompițe – imediat după aplicarea pudrei, așteptarea până ce devine ușoor lipicios și apoi tapotarea cu un burețel Beauty Blender umezit. Acest procedeu este cel care asigură o mai bună rezistență a machiajului și un aspect foarte natural al fondului de ten;
***) pulverizarea pe Beauty Blender-ul umezit și apoi tapotarea tenului machiat (fond de ten+pudră)
În funcție de timp și răbdare aplic una dintre cele trei metode aproape de fiecare dată. Cea mai eficientă, ca aspect al tenului pe parcursul zilei este, din punctul meu de vedere, a doua.

3. Soluție pentru transformarea fardului în tuș. Cele mai bune rezultate vor fi, evident, cu un fard mat intens. Eu am avut rezultate foarte bune cu Melkior cake eyeliners. Fie umeziți pensula și o treceți peste fard, fie amestecași pușin fard cu 2 picături de MAC FIX+.

4. Intensificarea culorii fardurilor de ochi sau o mai bună aderență și intensitate a pigmenților ori a fardurilor cu sclipici. Este suficient să pulverizați puțin spray pe pensula DUPĂ ce ați luat fard pe ea. Nu vă recomand să udați pensula înainte de a o trece prin fard. Vă veți alege cu o pensulă udă și cu un fard care nu se ia pe aceasta pentru că este… ud. Vorbesc din experiență.

5. Ultima metodă, aplicată chiar azi: transformarea unui fond de ten dens într-unul mai light, mai sheer și mai ușor de însins. Eu pun o pompiță de fond de ten în palmă și peste aceasta pulverizez două pompițe de MAC FIX+. Amestec bine cu degetul și apoi întind pe față. Cel mai bine se lucrează cu o pensulă sintetică, pufoasă. Stratul obținut este unul mult mai subțire, cu un aspect mai natural, potrivit pentru toată ziua. Și, ca procesul să fie unul și mai ușor și plăcut, ați putea pulveriza puțin FIX+ și pe pensulă.

Metode ar mai fi, ca de exemplu reîmprospatarea machiajului peste zi – aplicarea unei pudre și apoi aliminarea aspectului prăfos prin aplicarea acestui spray, dar eu m-am limitat doar la ce am încercat. Peste zi sunt atât de prinsă cu tot ce fac, încât nici rujul nu-l reaplic, nici vorbă să depun eforturi suplimentare pentru aspectul tenului. Cel mult absorb excesul de sebum cu un servetel, la baie.
mac_fix+_ingredients
În imaginea de mai sus aveți lista de ingrediente. Se știe că glicerina facilitează aderența produselor de machiaj. Mie mi se pare mult prea lichid ca să-l folosesc ca bază de machiaj și nu am observat că ar fi eficient în prelungirea duratei machiajului, ca bază.

MAC PREP+PRIME FIX+ are un preț de aproximativ 80 de lei, pentru 100 ml. Poate părea scump, însă nu se consumă atât de repede. Totuși, pentru beneficiile pe care le oferă, își merită banii din plin, din punctul meu de vedere.