foltene_eyelash_and_eyebrows1
Dacă vă așteptați să găsiți pe blogul meu sfaturi și tutoriale despre sprâncene, ați ajuns în locul nepotrivit. Ca să poți face tutoriale pentru conturat, tuns ori pensat sprâncene trebuie fie să ai „material” bun de lucru, fie să fii artist desenator sau să fi absolvit vreun curs de cosmetică. Eu nu pot bifa nimic din lista aceasta. De când mă știu pasionată de machiaj mi-am recunoscut un handicap major – sprâncenele. Totul a pornit, evident, din perioada liceului (acum peste  15 ani) când și eu, ca mai toate fetele din vremea aceea, am urmat un trend de-a dreptul stupid – pensarea exagerată. Această modă, combinată cu „talentul” meu extraordinar în a manevra penseta a făcut ca sprâncenele mele să aibă doar perioade nefericite sau foarte nefericite.

Nu mă feresc să vă spun că sunt o leneșă cu o ușoară adversitate față de utilizarea uleiurilor pe ten, așa că tratamentele cu ulei de ricin n-au putut pătrunde nicicum în rutina mea de îngrijire. Nici mersul regulat la cosmetică nu e vreo pasiune. Nu-s bună la respectat programări (care mă și frustrează, de altfel) și nici măcar Elena de la Estet Studio care m-a pensat bine nu a reușit să mă fidelizeze (postare aici).

Mare mi-a fost bucuria când curierul mi-a adus produsul despre care vreau să vă vorbesc astăzi – Foltene Tratament gene și sprâncene. Deși sunt conștientă că astfel de produse rar fac minuni, cumva mi-am pus speranțele în el.

Produsul se prezintă sub forma unui mascara cu ambalaj alb și periuță cu peri în două variante de lungime. Ca și consistență este lichid (atenție: ținut în poziție orizontală se va vărsa!), ușor cleios, complet transparent. L-am folosit de la prima demachiere din seara primirii.
foltene_eyelash_and_eyebrows_ingredients
Ce-mi place maxim la el este efectul de fixare fără a deveni albicios după ce se usucă. Acest lucru m-a făcut să-mi fie drag să-l folosesc și seara după demachiere, în scop de tratament, dar și dimineața cu câteva minute înaintea aplicării fardului/creionului de sprâncene pentru efectul de fixare. Am preferat să-l aplic pe sprâncenele neconturate pentru a evita să-i murdăresc periuța. Ați văzut și voi cum arată un gel fixator de sprâncene folosit peste machiaj, aspectul este neplăcut mai ales la tuburile transparente.

După o lună de folosire n-aș zice că mi-au crescut mai multe fire de păr în sprâncene, dar pot spune cu siguranță că am mai mult curaj să părăsesc incinta casei fără să-mi desenez sprâncenele. Este suficient să le aranjez și să le fixez cu Foltene. Perii lungi mă ajută să disciplinez firele mai lungi din „interior”, iar cei scurți mă ajută la finisarea marhinilor.

Așa arată sprâncenele mele fără fard, doar cu Foltene tratament pentru gene și sprâncene (după aproape 3 săptămâni de folosire):
după_3 saptamani_foltene_tratament_gene_sprancene
Și așa arată azi sprâncenele mele fără Foltene sau machiaj, după o lună de folosire și puțin tuns:
după_o_luna_foltene_tratament_gene_sprancene
Folosit în rutina de machiaj îmi ajută sprâncenele să arate ca mai jos și să nu-și schimbe forma pe tot parcursul zilei.
sprancene_portret

Nu l-am folosit zilnic, recunosc, iar pe gene l-am folosit destul de rar seara. M-a deranjat senzația de gene umede imediat după aplicare și simțeam nevoia să mă șterg. Uneori uitam pur și simplu.

Pe lista de ingrediente, prezentă în imaginea care arată și periuța, eu personal n-am identificat vreun ingredient minune (insist că nu mă pricep la treaba asta). În urma unui scurt research am identificat: Glycosaminoglycans cu efect de hidratare, de îmbunătățire a fermității și elasticității peilii, sodium condroitin sulfate –  ingredient cu efect antiinglamator și de hranire a pielii, Kelp sulfated oligosaccharides, ingredient cu efect de hidratare și îngrijire a firului de păr; witch hazel leaf extract (extract de frunze de hamamelis) – efect de tonifiere a pielii și de micșorare a porilor.

Prețul pentru Foltene Tratament gene și sprâncene este de aproximativ 54 de lei în farmaciile Help Net. Dacă aveți acces la farmacia Tei sau BebeTei îl puteți achiziționa cu 43,5 lei. Eu știu sigur că îl vreau în continuare în rutina mea de îngrijire și machiaj și, cine știe, poate peste câteva luni mă veți vedea cu sprâncene stufoase de fotomodel 🙂