bourjois air_matProdusul despre care vă povestesc astăzi a fost cumpărat în urma numeroaselor review-uri citite și clipuri Youtube vizionate. Efectiv, pe unde am dat de el lumea era încântată la maxim. Trebuia să îl încerc și eu. Am strâns ceva fonduri de ten în 2015, produse în care am investit serios, dar pot spune că la finalul zilei tot nemulțumită am fost. Am constatat și eu într-un final că de vină este tenul meu cu o mie de stări și de reacții. Când mă aștept mai puțin se îngrașă mai repede sau se umple de coji sau face ca orice fond de ten să se transforme în ceva făinos imediat ori după câteva ore.

Acestea fiind spuse, sunt slabe șansele să mă întorc vreodată la un produs de acest tip după ce l-am consumat, asta în cazul fericit în care îl termin. Bourjois Air Mat încă mă mulțumește. Este cel mai des folosit produs de când a venit frigul și cred că mă ajută și el într-o oarecare măsură să-mi mențin tenul fără coji.

L-am cumpărat din Douglas cu 70 de lei. Știam că la Sephora e mai ieftin, dar eu eram prea curioasă și m-am grăbit să-l am. Fondul de ten vine într-un ambalaj de plastic, cu un orificiu foarte mic care permite o dozare ușoară fără să se irosească produs. Nu are cutie, așa că nu vă voi da o listă de ingrediente.

Eu am ales nuanța 03 Light Beige care mi se potrivește perfect. Textura este cremoasă. Cel mai bine, repede și mulțumitor l-am aplicat cu degetele. Fondul de ten se usucă pe față foarte, foarte repede și cred că orice pensulă sau burețel ar face ca stratul să pară mult mai gros, iar tenul încărcat. Cu pensula recunosc că nu am avut curaj, nici măcar în joacă, în casă, dar cu Beauty Blender am încercat. Nu aș putea să mă laud cu ce-a ieșit. Am avut o pată urâtă pe un obraz și recunosc că prea puțin m-a interesat zugraveala. Important era să fie acoperită cât mai bine și cât mai puțin vizibil. În lumină naturală tenul arăta destul de pudrat și încărcat, dar cum eu n-am prea ieșit în lumină naturală (birou, open space, becuri și doar becuri) nu m-a interesat prea mult acest aspect.

Aplicat cu degetele, Bourjois Air Mat lasă tenul neted, mat (dar nu exagerat de pudrat) și luminos. Chiar dacă se usucă repede, nu rămân dâre. După ce capeți puțină dexteritate poți să aplici și stratul al doilea pe zonele unde ai imperfecțiuni ce necesită acoperire suplimentară însă trebuie să te miști foarte repede și ferm.

Acoperirea este mulțumitoare din primul strat, medie spre mare din punctul meu de vedere. Pentru unele dintre voi poate fi chiar prea mult. Eu am avut ce-am avut cu fondurile de ten dense anul acesta. Oricum, din tot ce am cu acoperire medie spre mare, e de departe cel mai light.
IMG_1950bourjois air matDupă cum puteți vedea în imaginile de mai sus (ambele se măresc dacă faceți click pe ele), aspectul final depinde de textura pielii. Cu cât pielea este mai netedă, cu atât va arăta mai bine.

Recomand în primul rând o hidratare temeinică înainte de aplicarea acestui fond de ten. Eu am folosit o cremă foarte grasă fără să mă trezesc cu aspect unsuros. Ba din contră, s-au contopit perfect. În al doilea rând, dacă aveți ten uscat nu vi l-aș recomanda. Mai ales acum, iarna.

Pe partea de rezistență l-aș considera o soluție de compromis pentru persoanele cu ten mixt și cu imperfecțiuni. A nu se înțelege că rezistă 24 de ore, așa cum îi spune numele, însă arată decent chiar și când sebumul răzbate. În cazul meu, sebumul și-a făcut apariția după cca. 6 ore (zona T). Totuși, nimic foarte evident, un șervețel pentru sebum rezolvă situația. Pe obraji se comportă exemplar, chiar și după 12 ore. Ba mai mult, își pierde acel aspect ușor pudrat pe care îl putem observa imediat după aplicare (aspect accentuat mult de lumina în care am făcut eu poza).

Fixat cu pudră să zicem că mai rezistă sebumului inca o oră, maxim două pe zona T. Pe obraji arată impecabil, ca proaspăt aplicat, mult și bine, chiar până la finalul zilei.

Ca o concluzie, momentan Bourjois Air Mat e fondul meu de ten preferat, cel mai frecvent folosit în vremuri de ger și zăpadă.

Îl puteți găsi frecvent pe eMAG la prețul de 50 de lei. 

Doar că am o… mică problemă… a apărut Bourjois City Radiance și… îl cam vreau!