bourjois_city_radiance_03
Pasionata de fonduri de ten a mai încercat un exemplar. Este vorba de cea mai nouă lansare de la Bourjois – City Radiance. Pentru mine este al doilea fond de ten de la Bourjois, după Air Mat despre care v-am povestit deja aici.

Bourjois City Radiance este pentru obsedata de fonduri de ten cu acoperire mare, mai precis pentru mine cea din ultimul an, un nou început. De fapt s-au schimbat multe în rutina mea de machiaj, mai ales în cazul aplicării bazei, despre toate acestea vă voi povesti azi.

Dar mai întâi să vorbim despre City Radiance. Ca și frățiorul său Air Mat, acesta vine într-un tub de plastic, ușor de folosit, cu un orificiu care dozează corespunzător produsul. Textura este cremoasă, mirosul unul plăcut, dar discret iar acoperirea este, din punctul meu de vedere, peste medie. Se întinde foarte ușor pe piele, și are un finish neted, conferind tenului un aspect sănătos, luminos.

Ca și în cazul lui Air Mat, am ales nuanța 03 Light Beige care se potrivește perfect tenului meu. În general îmi găsesc nuanța potrivită la fond de ten, fără să mă încurce lumina puternică din magazine. De obicei testez pe dosul palmei, dar dacă am dubii aplic o picătură și pe gât, pe încheietură sau pe mandibulă.

Cel mai adesea îl aplic cu degetele, asta dacă îl aplic singur. Și aici voi face paranteză să vă prezint noua mea metodă de aplicat fondul de ten. Dacă anul trecut alergam după acoperire, în ultima perioadă mă interesează foarte tare să am un finish cât mai natural și o rezsistență cât mai bună a machiajului. Peste zi sunt foarte mult expusă în lumină naturală, lumină care e nemiloasă cu un ten cu strat prea generos de machiaj. Tocmai de aceea sunt încântată că are SPF 30.

Soluția găsită de mine prin colecție a fost uleiul Nutrigold de la L’Oreal. Peste cantitatea necesară unei aplicări adaug  2-3 picături de ulei. Produsul se transformă într-unul lichid, extraordinar de ușor de întins cu pensula plată cu peri sintetici asemeni celei din imaginea de mai sus (Sigma F80 care între timp, după 5 ani de folosire, și-a dat duhul) ori cu Beauty Blender-ul. Evident, chiar dacă uleiul este unul uscat, este tot ulei, deci rămâne puțin luciu. Dacă am răbdare dispare de la sine, dar nu am timp, așa că absorb excesul cu un șervețel, mai aplic puțin corector unde e cazul, apoi aplic pudra compactă. La final pulverizez câteva pufuri de MAC Fix+ pentru a elimina aspectul pudrat și mai tapotez puțin cu Beauty Blender-ul. La final de tot aplic blush-ul și rujul.
loreal nutrigold
Pentru postarea de astăzi am ales să îl aplic cu degetele și nu am mai completat cu niciun corector. E drept că tenul meu nu trece prin cea mai fericită perioadă. În plus, ca să fie și mai „frumos” în poză am ales obrazul cu imperfecțiuni (celălalt e… aproape curat). L-am aplicat cu degetele și, pentru un finish natural sunt de părere că aceasta este metoda ideală de aplicare, dată fiind consistența produsului. Nu am insistat cu al doilea strat.
bourjois city radiance before after_.jpg
După cum puteți vedea mai sus (poza se mărește cu un click) acopeirea este peste medie iar nuanța tenului este uniformizată. Nu maschează porii, dar nici nu-i scoate în evidență. Se simte ușor și cremos pe ten, și mă bucur că nu are finish mat-pudrat (mi-a cam ajuns cu acestea).

Din greșeală am făcut o poză cu blitz, dar când am descărcat-o și am mărit-o mi-am dat seama că în ea se observă pigmenții cu efect iluminator despre care se menționează pe ambalaj.
bourjois city radiance blitz
Ca rezistență, deși nu se laudă, ca Air Mat, că va sta pe ten 24 de ore, se apropie destul de bine de acesta. Mai exact, vorbesc de o rezistență de cca. 6 ore pe zona T (am ten mixt). Pe obraji se comportă exemplar până la final de zi, adică menține aproape neschimbat aspectul proaspăt al tenului pe care-l observi dimineața.

În imaginea de mai jos puteți vedea cum arată tenul după vreo 11 ore de la aplicarea ritualului descris mai sus (fond de ten cu ulei Nutrigold+pudră+MAC Fix). Sebumul n-a fost tocmai învingător în acea zi (luni), dar obrajii arătau fresh. Pe bărbie nu se pune, pentru că este o zonă pe care o ating cu șervețelul la masă ori cu mâinile pe tot parcursul zilei (obicei prost, dar tot e mai bun ca zgârmatul imperfecțiunilor).
bourjois city radiance dupa_11_ore
Și, într-un moment de inspirație, micul Sherlock a descoperit că poți vedea ingredientele fondurilor de ten Bourjois care se vând fără cutie. Evident, eticheta se dezlipește, așa că i-am făcut și-o poză, pentru pasionatele de substanțe cu nume complexe.
bourjois city radiance 03 ingredients
Din punctul meu de vedere Bourjois City Radiance este un fond de ten potrivit pentru toate tipurile de ten. Mi se pare suficient de cremos pentru un ten uscat, iar în cazul unui ten gras, care s-a plictisit de aspectul făinos, se pot găsi soluții să reziste. Aspectul sănătos, luminos pe care îl conferă tenului merită puțin efort.

Eu l-am cumpărat din Sephora (unde m-am făcut roșie-verde-albastră pentru că m-a recunoscut și pe mine cineva datorită blogului), la prețul de 70 de lei. Il găsiți și pe eMAG, de multe ori la reducere, între 39 și 42 de lei aici.