chanel_perfection_lumiere_velvet
Chanel Perfection Lumiere Velvet este fondul de ten cel mai recent intrat în colecția mea și azi vreau să vă împărtășesc părerea pe care mi-am format-o în legătură cu el.

În primul rând doresc să precizez că nu l-am comandat din impuls, din contră, cochetam cu ideea de a-l achiziționa de ceva vreme pentru că am citit și vizionat mai multe review-uri la adresa acestuia. A fost pe lista mea scură la concurență cu Lancome Teint Miracle și cu Dior Star. M-am jucat cu ele in magazin, m-am învartit, dar, odată ce am experimentat textura fondului de ten Chanel Perfection Lumiere Velvet nu m-am mai putut gândi la altceva.

Mi-amintesc colajul before/after de mai jos, de la prima folosire a produsului. M-am lăudat cu el pe la toată lista de Facebook. Exagerez, evident… Ideea este ca o prietena mi-a zis „în sfârșit ești și tu mulțumită de un fond de ten!” iar eu m-am simtit cel mai mofturos om de pe planetă.

Recunosc că-mi place foarte mult să testez fonduri de ten. Sunt de părere că dacă ai o bază de machiaj bună poți scăpa lejer doar cu un mascara, puțin creion pe sprâncene și un ruj sau balsam de buze, că un ten încărcat face ca și cel mai complex și elaborat machiaj al ochilor să fie… degeaba.

Dar să trec la subiect. Fondul de ten Chanel Perfection Lumiere Velvet Smooth-Effect Makeup SPF 15, cum se intitulează pe ambalaj, vine într-o sticluță pătrățoasă și neagră, foarte elegantă și ușor de transportat în călătorii. Dozarea se face printr-un orificiu destul de mare pentru textura apoasă a produsului, de aceea trebuie să fii foarte atentă când îl folosești, dacă nu vrei să te umpli toată.

Nuanța aleasă de mine este 20 BEIGE.

Textura, cum spuneam, apoasă, impune agitarea tubului înainte de dozare. Acest lucru este indicat și pe etichetă. Dar ce m-a impresionat pe mine a fost modul în care se așează pe ten și mai apoi se absoarbe, efectiv, în piele. Și am observat asta în primul rând pe mână, unde pielea este ceva mai uscată, cu pori mult mai mici comparativ cu tenul. De aceea produsul trebuie întins rapid și tapotat ușor pentru a nu se usca neuniform pe piele.

Am văzut un clip pe youtube în care persoana, makeup artist Chanel, recomanda aplicarea cu burețelul cosmetic. Am încercat și cu unul normal, cauciucat, și cu Beauty Blender, și cu pensule de fond de ten, dar niciuna dintre aceste metode nu s-a comparat cu aplicarea folosind degetele. Ai un control mult mai mare asupra presiunii aplicate pe ten și poți întinde ușor și tapota pentru un finish de revistă. Cu burețelul mi se pare că rămâne mult produs la suprafața pielii, iar tenul pare încărcat.

Imaginea de mai jos poate fi mărită, și e atât de mare încât mai bine de-atât nu știu dacă-mi veți mai vedea vreodată defectele. Și n-am scos în Photoshop nici măcar un fir de păr din mustață, nimic. Sunt de părere că imaginile acestea vă ajută mai mult decât o mie de cuvinte. Am aplicat fondul de ten cu degetele, insistând cu un strat suplimentar pe zona cu probleme.

chanel_perfection lumiere velvet aplicat cu degetele
Acoperirea este cum vrei tu să fie, adică poate fi ușoară dacă vrei doar să uniformizezi nuanța tenului, poate fi medie dacă aplici o cantitate mai generoasă de produs și lucrezi cu grijă și spre mare, prin aplicarea unui al doilea strat, de asemenea cu mare atenție la detalii, la fiecare centimetru al feței pe care întinzi produsul.

Finish-ul este mat, dar nu 100%, există un strop de luminozitate, exact cât e nevoie pentru un aspect sănătos al tenului.

Dar finish-ul poate depinde și de îngrijirea tenului. Dacă tenul este deshidratat, cu cojițe, cu piele descuamată, rezultatul nu va fi unul prea plăcut. De când am fondul de ten Chanel Perfection Lumiere Velvet pot să spun că a dat mania hidratării peste mine. Am ajuns să fac și măști, uneori chiar și de două ori pe săptămână! Și acest lucru mi-a adus și alte beneficii. Nebunia aceea din obraz care nu voia să treacă sub nicio formă s-a diminuat semnificativ, nu atât ca pigmentație, cât s-au redus imperfecțiunile de sub piele care nici nu ieșeau, nici nu dădeau înapoi.

Prin urmare n-am nicio problemă când vine vorba de aplicat fond de ten, nu am zone care să fie evidențiate. Pe un ten uscat nu cred că va fi, însă, cel mai potrivit, posibil să-l usuce și mai tare.

Trecând la capitolul rezistență pot spune că nu depășește cu mult alte fonduri de ten, aș spune că se ține bine 5-6 ore, însă își păstrează un aspect frumos chiar și după ce sebumul răzbește. Eu îl fixez cu MAC Mineral Skinfinish Natural dar foarte puțin pe zona T și mai mult prin tapotare cu un burețel sau o pensulă.

Și am ajuns și la partea mai puțin plăcută pentru unele dintre voi – ingredientele. Da, conține alcool și știu că este un mood-killer pentru o parte dintre voi, și am fost conștientă de acest lucru înainte să îi dau câștig în „lupta” cu celelalte două. Este, totuși, al șaselea ingredient, nu al doilea cum a fost cazul unui fond de ten mai vechi care mi-a cauzat o grămadă de probleme. În plus, am tot văzut review-uri și nimeni nu se plângea, nici măcar o femeie la 50+ ani, vârstă la care iei serios în calcul orice ingredient care-ți poate usca tenul. Nu simți miros de alcool când aplici produsul (am pățit-o), nu mi-au apărut coșuri, iritații sau alte probleme. Nici nu l-am folosit zilnic, aș zice că l-am purtat de 2-3 ori pe săptămână peste un strat de cremă hidratantă și unul de cremă cu SPF 50.

Fondul de ten are SPF 15, dar mie nu mi se pare suficient, mai ales când aplici câteva picături de produs și stratul obținut e unul infim când vine vorba de protecție solară.
chanel_perfection_lumiere_velvet_ingrediente
Fondul de ten Chanel Perfection Lumiere Velvet are 30 ml, poate fi folosit timp de 12 luni de la deschidere, iar eu l-am gasit pe aoro la cel mai bun pret 171 lei. Tot pe aoro puteți găsi o mulțime de produse Chanel originale la prețuri foarte bune.

Voi ați încercat fondurile de ten Chanel? Care este preferatul vostru?

Un machiaj realizat folosind acest fond de ten este aici.