illamasqua rich liquid_foundation

Review-ul de astăzi este pentru mine unul foarte greu de scris pentru că am avut atât de multe păreri despre produsul în discuție încât nici eu nu mai știam ce să cred. Azi îmi plăcea oarecum, mâine mi-era indiferent, mai apoi îl uram cu pasiune și voiam să-l arunc/vând. Nici pozele pe care urmează să le vedeți nu sunt unele care să mă avantajeze neapărat, însă vreau să merg mai departe pe aceeași linie a pozelor neretușate, care să arate fix realitatea, chiar dacă aparatul meu mic (și bătrânel – Canon G16) accentuează, în colaborare cu lumina albastră, efectul de ten pudrat.

După cum v-ați dat seama din imagine și titlu, voi relata experiența mea cu fondul de ten Illamasqua Rich Liquid Foundation. Ca să fiu sinceră, a fost o achiziție din impuls. Am nimerit, la Londra, într-un stand Illamasqua și m-am pierdut cu firea și am scos cardul 🙂 Anul trecut am avut o fixație pe fondurile de ten cu acoperire mare, lucru pe care anul acesta am ajuns să-l regret.
Deși se numește Liquid, este mai degrabă cemos, extraordinar de dens, cu o acoperire de groază. Poftim, am zis-o. Acoperirea este mare și… pudrată cu spor. În niciun caz nu-l văd potrivit pentru un machiaj natural de zi. Cel mai probabil îl voi păstra pentru machiaje de seară pe alte persoane sau pentru poze cu lumină puternică (bliț/studio).

Nuanța aleasă de mine este RF 200 și mi se potrivește destul de bine. Pentru aplicare am folosit de fiecare dată degetele. Este atât de dens, încât nu am îndrăznit să apelez la pensule sau Beauty Blender. În imaginea de mai jos (care se mărește făcând click pe ea, ca și restul pozelor cu fața mea) avem în stânga tenul fără machiaj și în dreapta fondul de ten Illamasqua Rich Liquid Foundation aplicat cu degetele în strat cât de subțire am putut eu. Puteți observa că e ușor „cakey”, adică ten încărcat și puțin îmbâcsit, stratul pare foarte gros (deși nu este). După cum bănuiți, exclus să aplici astfel și un al doilea strat. Poate doar dacă te pregătești pentru o reprezentație pe o scenă de teatru (să nu zic circ).
illamasqua_rich_liquid_foundation_before_after
Dar eu mă împac greu cu ideea că nu pot folosi un produs și încerc tot felul de variante. Așa că, după minunata descoperire cu uleiul Nutrigold de la L’Oreal despre care am scris aici am decis să aplic metoda și cu fondul de ten Illamasqua. Astfel că în următoarea reprezentare avem în stânga aceeași imagine cu fondul de ten aplicat cu degetele, iar în dreapta o măsură de fond de ten Illamasqua plus trei, chiar 4 măsuri de ulei Nutrigold.  Combinația a fost una fericită. Pe lângă că s-a aplicat mult mai ușor, a pierdut și din aspectul pudrat și, spre marea mea bucurie, și-a păstrat puterea de acoperire.
illamasqua_rich_liquid_foundation_before_after_mixed_with_oil
De dragul pozelor am trecut la pasul următor pe care l-am tot parcurs în ultimele săptămâni – spray-ul MAC FIX+. În stânga avem fondul de ten simplu aplicat cu degetele, peste care am pulverizat FIX+ iar în dreapta fondul de ten combinat cu ulei Nutrigold peste care am pulverizat FIX+. Ultima imagine se apropie mai bine de aspectul pe care mi-l doresc în general de la un fond de ten.
illamasqua_rich_liquid_foundation_with mac_fix_plus
Dar, așa cum am mai scris pe blog, lumina naturală e nemiloasă și scoate în evidență toate zonele tenului de care nu ești mereu mândră. Așa că, deși în poză dă frumos, în realitate parcă tot e cam mult pentru toată ziua.

Din păcate, dacă la aspect se mai poate lucra, la rezistență nu pot spune că excelează. Simplu (fără ulei) rezistă fără ca zona T să fie uleioasă undeva la 5 ore. Cu ulei mai scădem o oră, poate și mai mult.

Am făcut o poză și ingredientelor. Din fericire nu are alcool, din nefericire n-are nici protecție solară. Nu că aș tine foarte tare ca fondul de ten să aibă SPF, dar un 15-20 nu m-ar fi deranjat. 
illamasqua rich liquid foundation ingredients
Producătorul spune: ”A long-lasting foundation for maximum coverage, Rich Liquid Foundation in 115 is loved by professional make-up artists for its easily blend-able formula and water-resistant finish. Providing a semi-matte finish, it conditions the skin whilst absorbing ingredients reduce excess oil, creating the perfect canvas for your make-up creation.”
Lichid nu este, cu siguranță, dar cu acoperirea maximă sunt de acord. Nu mi se pare că se întinde ușor pe tenul meu mixt, pe alocuri deshidratat și cu ceva puf pe lateralele mandibulei, puf pe care îl evidențiază cu succes. Despre rezistența la apă nu mă pot pronunța, n-am ieșit cu el în ploaie. Nici rezistent la transfer nu este. Despre finish-ul semi-mat…. să zicem…  Despre reducerea excesului de sebum am vorbit deja – putea mult mai bine de-atât.

Pe scurt, recomand Illamasqua Rich Liquid Foundation doar pentru machiaje de seară/de club/de studio, pentru tenuri sănătoase și bine hidratate (evidențiază cojițele) și poate pentru ten uscat datorită efectului de hrănire a pielii (asta înseamnă după mine „conditions” din descrierea producătorului).

Nu recomand Illamasqua Rich Liquid Foundation pentru machiaje naturale de zi ori pe tenurile cu exces de sebum. Cum ai da-o și cum ai întoarce-o se vede, și se vede bine pe ten.

Illamasqua Rich Liquid Foundation costă 30 de lire (aproximativ 200 de lei), are 30 ml și este valabil 9 luni de la deschidere (panică!) Pentru mine este al doilea produs Illamasqua (după pigmentul cremă Dellirium prezentat aici). Nici nu știu dacă mai vreau ceva de la acest brand.

Hmmm…. Oare au fonduri de ten iluminatoare? 🙂