Deși poftesc în continuare la palete de farduri colorate, în ultima perioadă m-am axat pe machiaje cumințele. Am folosit o grămadă de rujuri în culori nebune, însă la ochi am rămas la nuanțe deschise, cu puțin fard închis fie pe linia genelor, fie în colțul exterior, pentru accentuare.

Și, dacă tot zic de machiaj natural, normal ar fi ca tot procesul să se întâmple repede. Totuși, fac ce fac și tot pe la vreo 20 de minute mă întind. Dacă e weekend și am timp de pierdut pot să stau și o oră. Nu mă întrebați ce fac atâta timp că nici eu nu știu exact.

Machiajul pe care vi-l arăt azi a durat cam 15 minute, dar asta doar pentru că mă grăbeam să fac poze și să plec.

Ce vreau eu să spun azi este că n-ai nevoie de o colecție impresionantă de produse cosmetice sau de prea mult talent ca să arăți puuuțin mai bine. Nuanța neuniformă a tenului, cearcănele, micile urme de la acnee… toate adunate ne fac să părem mai obosite, mai triste, poate și mai în vârstă. Și dispoziția ți se schimbă brusc atunci când îți place mai mult ce vezi în oglindă.

Click pe poza pentru mărire.
machiaj maybelline machiaj maybelline
Pentru acest machiaj am folosit doar produse Maybelline. Îmi doream de multă vreme să fac un machiaj cu un singur brand și în același timp, voiam să povestesc puțin despre două produse lansate relativ recent: – fondul de ten Fit Me! Matte+Poreless și paleta de corectoare pentru ten MasterCameo.
machiaj maybellineCelelalte produse folosite sunt:
– paleta de farduri pentru ochi Maybelline The Blushed Nudes (review aici),
– rujul Maybelline ColorSensational 445 Mango Diamonds,
– mascara Maybelline The Falsies Push Up Angel (review aici),
– mascara pentru sprâncene Maybelline BrowDrama.

Mai întâi câteca cuvinte despre Maybelline MasterCameo. Varianta mea este cea cu numărul 1, Light. Când am primit acest produs m-am gândit că mă va ajuta să neutralizez albastrul cearcănelor pe alte persoane. Nu este cazul. Pe partea de corectare a tenului poate fi folosită pentru atenuarea nuanțelor de roșu și pentru iluminarea zonelor gri-mov. Am făcut greșeala să o folosesc mai întâi cu pensula și rezultatul a fost dezastruos. Nuanțele sunt cremoase, dar numai în contact cu căldura degetelor. Aplicat cu degetul, produsul se întinde foarte bine. Acoperă, iluminează, corectează. Eu folosesc nuanțele din mijlocul fiecărui rând combinate pentru a acoperi cearcănele. Așa cum vedeți în poza de mai sus, rezultatul este mai mult decât mulțumitor. Am folosit și verdele pe diverse pete roșii rezultate în urma luptei mele cu coșurile.

Dar cea mai mare surpriză vine din partea iluminatorului. Nici nu mi-a trecut prin minte să-l folosesc până când n-am citit pe un blog că iluminează frumos pomeții. L-am purtat și pe pomeți și pe arcadă, chiar și fără alte produse de machiaj pe față. Efectul este mult mai subtil decât în swatch-ul de mai jos.
maybelline mastrercameoFondul de ten Maybelline Fit Me! Matte+Poreless se află în kit-ul meu de pe la începutul primăverii. Mă plimbam prin mall-ul din Băneasa și când l-am văzut la stand n-am putut pleca fără el. Aveam un regret că l-am lăsat în magazin la Londra în vara lui 2015 și am profitat de ocazie. Din păcate am ascultat sfatul fetei de la stand care mi-a recomandat nuanța 105, în ideea că este un fond de ten care oxidează. Așa că până a ajuns la mine nuanța 130, care mi-e cam închisă, a trebuit să îl folosesc împreună cu picături de ajustare a nuanței. Și nu, nu oxidează, sau nu pe tenul meu.

Combinând nuanțele 105 și 130 în proporții aproximativ egale ajung la ce-mi trebuie mie.
Produsul este destul de lichid. Pentru acest articol am aplicat fondul de ten în trei feluri, și mai jos aveți poze.

1. cu burețelul Beauty Blender obții de departe cel mai frumos și natural finish. Totuși, e puțin de lucru, rezultatul necesită câteva minute de tapotare, sau poate am folosit eu un burețel cam vechi.machiaj maybelline2. cu pensula Expert Face Brush de la Real Techniques am obținut un efect de mască, finish prăfos, accentuarea ridului care parcă în realitate nu e așa de mare, iar pe zona inferioară a obrazului puful se vede destul de urât.
machiaj maybelline
3. pe frunte am aplicat fondul de ten cu degetele. Nu îmi place deloc metoda aceasta. Parcă la pensulă mai dregi cu puțin spray fixator, ceva apă termală, dar aici nu prea mai ai ce face. Sunt accentuate zonele uscate, produsul intră în pori, iar pe lângă pori mai că nu se vede și așa te alegi cu niște punctulețe de fond de ten. Am insistat și cu stratul al doilea și a ieșit ce vedeți mai jos.  machiaj maybellineFără pudră fondul de ten rezistă toată ziua pe pomeți și cca 3 ore pe frunte și nas. Fixat cu pudră se mai adaugă cca o oră la rezistență. Recunosc că nu prea folosesc pudre fixatoare, ci mai mult de finish, și atunci nu prea pot avea pretenții, scopul pudrelor de finisare nu e să prelungească durata machiajului.

Spre finalul zilei, pe zona inferioară a obrajilor ajunge să aibă efect de piele foarte uscată. Am observat că pot preveni acest efect dacă folosesc un primer siliconat sau un produs de protecție solară cu silicon.
Per total sunt mulțumită de acest fond de ten. Pentru un machiaj de zi cu zi e numai bun. Nu mi-a creat niciun fel de probleme pe ten și cred că-l voi folosi în continuare până se va termina. Eu l-am cumpărat cu 40 de lei, însă dacă sunteți atente îl găsiți pe emag la prețuri foarte bune. Oferte găsiți și la paleta MasterCameo.