A venit momentul să vorbesc din nou despre produse consumate. Luna trecută n-am fost prea harnică. În plus, primele zile ale lui mai au trecut atât de repede, încât era deja jumătatea lunii când am început să strâng de prin băi. Poate că nu m-aș fi grăbit nici acum, dar am mai multe produse despre care chiar vreau să scriu, acum cât am ocazia.
dav
Primul este vopseaua de păr 3Chenes Color&Soin. N-am încercat eu prea multe, dar până acum este, de departe, favorita mea. Pe lângă că nu conține amoniac, silicon, parabeni etc., a acoperit perfect firele albe și mi-a lăsat părul absolut natural la atingere, fără nicio urmă de uscăciune.

Singurul minus (din vina mea) a fost nuanța. Și am greșit când am urmat sfatul farmacistei (vopseaua se găsește numai la Catena, am si card 🙂 ) care mi-a spus să mă iau după șuvița din catalog, nu după desenul de pe cutie. Ghinion, a iesit ca pe cutie, adică un șaten foarte închis, aproape negru.

Partea bună e că vopseaua se duce la spălat, am toate șansele ca în cca. 2 săptămâni (6 de la vopsire) să se ducă aproape de tot. În plus, firele albe rămân „pătate”, adică nuanța se stinge treptat. Și mă voi întoarce la ea, însă mă voi inspira de pe cutie, nu din catalog. Scopul meu e să am o nuanță cât mai apropiată de cea naturală, fără fire albe și fără păr uscat. Nu mă deranjează dacă e nevoie să mă vopsesc lunar sau la 6 săptămâni.

Un lucru bizar… am constatat de când mă vopsesc că părul meu crește chiar repede. N-aș fi crezut să crească aproape un centimetru și jumătate în fix o lună. Dar chiar atât sunt rădăcinile albe crescute… Și încă ceva: balsamul acestei vopsele a fost… puțin spus minunat. A fost ca în reclame. Nu mi-a venit să cred cât de plăcut s-a simțit imediat după aplicare.

Abia aștept s-o încerc într-o nuanță de șaten deschis. Mi-ar plăcea să nimeresc ceva cu tentă de gri cenușiu. Nuanțele de roșu nu mă avantajează absolut deloc.

dav
Masca de păr ANIAN a fost cumpărată din întâmplare. Mă plimbam prin Promenada și am găsit un stand cu așa ceva. Mi-am amintit de keratina ANIAN și am zis să dau o șansă măștii. A fost ok, nu grozavă, nu de neuitat.

dav
Loțiunea micelară Bioderma Sebium H2O – mi-a plăcut mai mult decât Sensibio. M-a prins într-o perioadă cu ten cu probleme și am simțit diferența pe calmare și atenuare a imperfecțiunilor. Cu siguranță o voi mai folosi. Păcat că nu e potrivită și pentru demachiatul ochilor. Aici Sensibio câștigă.

Demachiantul bifazic Elmiplant Skin Moisture îmi place, face ce trebuie, e al doilea, mai am unul și cu siguranță voi mai avea și altele. Nu mai detaliez.

dav
Dizolvantul Byphasse mi-a fost recomandat de Ana și sunt deja la a doua sticlă. Nu prea mă interesează să mai încerc altceva, deși nu-i tocmai cea mai ieftină variantă.

Balsamul după ras Yves Rocher a fost sustras de la soțul meu care nu prea se omoară cu astfel de produse. L-am folosit pe micile coșuri sau pe post de primer. A expirat. Nu îmi va fi dor de el.

dav
Așa mă bucur că sunt șanse să renunț pentru totdeauna la șampoanele Head&Shoulders. Deja au trecut două săptămâni de când am oprit folosirea tratamentului Sanoderm și problemele cu scalpul sensibil și mătreața nu s-au mai întors. Și am folosit inclusiv produse care până la Sanoderm îmi făceau rău de la prima spălare! Head&Shoulders îmi făcea bine la scalp, nu și la firul de păr vopsit.

Săpunul de duș Ziaja a fost delicios. Turtă dulce. E cazul să zic mai mult? Am să zic, totuși, că a fost cremos și nu mi-a uscat pielea, ba dimpotrivă. L-am folosit pentru mâini.
dav
Din categoria șampoane scumpe care nu m-au ajutat cu nimic le citez pe Vichy Dercos Anti Dandruff Sensitive și Bioderma Node K Kerato-reducteur. Ambele mi-au fost recomandate de persoane care le folosesc de mult timp și sunt mulțumite de ele. N-a fost să fie. Tot datorită lui Sanoderm am reușit să le consum. Împreună cu el sau după ce l-am întrerupt.
dav
Două măști de față expirate – Planet Spa care miroase foarte tare a alcool (ingredientul al doilea pe listă) și Herbagen de care am uitat pur și simplu…
dav
Primele două paste de dinți SPLAT – LOVE cu aromă de zmeură și DREAM cu aromă de căpșuni. Mă bucur mult că am descoperit brandul acesta de pastă de dinți. Acum am varianta ORGANIC cu aloe vera. Dacă varianta cu căpșuni m-a încântat, cea cu zmeură mi-a cam tăiat cheful de pastă de dinți dulce. Și eu sunt consumatoare înrăită de dulciuri. A fost puțin cam mult… Dar la cea cu aromă de căpșuni mă voi întoarce. Deocamdată îmi place cea cu aloe care nu e nici prea mentolată (nu-mi plac deloc pastele de dinți foarte mentolate) și nici dulce nu e.

dav
Pe final un fond de ten, dragul meu Make-up Atelier Paris Waterproof despre care am scris și care mi-a fost ajutor de nădejde la machiajele pe alte persoane. Îl voi cumpăra din nou la toamnă, de la târgul de la Romexpo.

Atât despre consumate. Vouă ce produse v-a atras atenția în ultima vreme și vreți să-l cumpărați din nou?