mac-face-and-body-reviewAzi vreau să vă povestesc despre un fond de ten pe care mi-l doream de foarte multă vreme, însă cumva am reușit mereu să-mi găsesc argumente contra ideii de a-l cumpăra. Ba că am tenul mixt și sebumul va învinge foarte repede, ba că nu are acoperire, ori mie-mi trebuie acoperire…

Țin minte că am întrebat o prietenă foarte talentată într-ale machiajului cum se poate obține un aspect ultra-natural și ușor umed al tenului la modelele cu chip perfect și mi-a spus că recomandă fondul de ten MAC Face and Body. Aceasta mi-a întărit ideea că produsul e un moft și că nu am îmi trebuie cu adevărat, eventual că îl voi cumpăra când voi avea nevoie de el pentru vreo ședință foto.

Recent, însă, am beneficiat de o oportunitate de shopping la MAC și am decis să pun și Face and Body pe listă. Și mă bucur că am făcut-o. Dintre cele trei cumpărate îmi cam place… cel mai mult! Tocmai de aceea am decis să îi acord prioritate la review.

MAC Face and Body Foundation este un fond de ten pe bază de apă (70% apa) și are tendința să se separe în sticluță. De aceea trebuie agitat bine înainte de folosire. Cum era de așteptat, având în vedere compoziția, și consistența este tot apoasă. Este lichid de-a dreptul, și trebuie să fii foarte atentă când îl torni. Dacă pentru alte fonduri de ten folosesc dosul palmei, pe acesta îl torn în palmă și am mare grijă să nu-l vărs.

Deși am cumpărat, special pentru el, o pensulă densă cu peri sintetici (MAC 170), consider că aplicarea cu degetele e cea mai eficientă și cu rezultatele cele mai bune (și vizibile, dacă aș putea spune așa). Masez produsul pe față cu mișcări circulare până când se transformă din lichid în ceva ușor lipicios, după care îl „așez” cu mișcări de sus în jos, pentru a evita evidențierea firișoarelor de păr de pe față.

Inițial finish-ul este lucios, chiar gras, dar în câteva minute devine mat, cu o ușoară strălucire naturală. După cum se vede în imaginile de mai jos (click pe imaginea înainte/după pentru mărire), are un aspect foarte natural, MAC Face and Body fiind unul dintre primele fonduri de ten de pe piață care are un finish aproape identic cu pielea. A se observa și close-up-ul. Chiar dacă porii nu sunt tocmai ascunși, nu intenționez să folosesc primere siliconate. Nici nu s-ar potrivi (nu aplici fond de ten pe bază de apă peste primer pe bază de silicon).

Acoperirea este mică spre medie, suportând până la 6 straturi pentru acoperire completă, menținându-și, în același timp aspectul natural.

mac-face-and-body-before-after
mac-face-and-body-detaliuAi fi tentată să nu mai folosești pudră, însă rezistența pe zona T, la un ten mixt, poate ajunge la maxim trei-patru ore, așa că ideal ar fi ca pe această zonă să aplici pudră. Am observat o tehnică interesantă la Wayne Goss – aplicarea pudrei cu o pensulă mare de blending pentru ochi, strict pe mijlocul frunții, pe lateralele nasului si, aș adăuga eu, puțin pe bărbie. Eu aplic pe „tot nasul” pentru că știu cu ce „material” lucrez și cum ajunge să lucească peste zi.

Pe partea de rezistență mi-a depășit așteptările. Când scriu draft-ul al acestui review ma privesc uimită în oglindă. Pe obraji arată impecabil, iar pe frunte și pe nas lucește foarte, foarte puțin. Și l-am aplicat acum 9 ore. Pe repede înainte… după 12 ore pare că s-a absorbit în piele pe frunte, însă blush-ul din obraji este absolut intact.

Nuanța aleasă de mine este N3, subton neutru (multumesc, Raluca, pentru rectificare). Se adaptează foarte bine oricărui ten apropiat de al meu, chiar și mai deschis sau mai roz. L-am folosit pe tenul Andreei aici. Neavând nevoie de cine știe ce acoperire, a arătat perfect. Mă cam obosește aplicarea cu degetele pe alte persoane, dar finish-ul merită tot efortul.

Din păcate nu am lista de ingrediente. Prețul pentru MAC Face and Body Foundation (50 ml) este de 137 de lei.