nars sheer glow foundation_punjab
În ultima vreme am cumpărat ca nebuna fonduri de ten. V-am arătat pe Facebook, pe rând, toate achizițiile. Mi-am propus să vă și povestesc despre ele, acum că am apucat să-mi fac idee despre fiecare. Primul pe care m-am ales este Nars Sheer Glow Foundation, pe care eu îl dețin în nuanța Medium 1 Punjab.

L-am cumpărat la sfârșitul lunii august din Londra, cu 30 de lire, plus 3 lire pompița care, dupa cum vă puteți da seama, se cumpără separat (cam 200 de lei în bani românești). A fost o achiziție mai mult din impuls, plecasem la plimbare după Laura Mercier, concealer-ul duo, mă tenta și standul Charlotte Tilbury, dar… planurile mele s-au schimbat brusc când mi-am amintit că la un moment dat voiam tare mult acest fond de ten.

Dar să vorbim mai întâi despre ambalaj. Cum spuneam mai sus, sticluța (de sticlă) vine fără pompiță. După ce-ai cumpărat-o, aceasta pompița) se comportă foarte bine, dozează produsul perfect și nu se face „dop”. Cu Clarins Ever Lasting (prezentat aici) trebuie să am mare grijă. Deși îl țin cu capacul pus, porțiunea rămasă în vârful pompiței se întărește atât de tare încât formeză un dop rezistent care, dacă nu ești atentă, te stropește într-un mare fel.

Consistența este fluidă , foarte ușor de întins. Nu este un fond de ten pretențios, nu trebuie scule sofisticate, se întinde frumos și rapid cu degetele.

Acoperirea este medie, ușor mai bună dacă insiști cu un al doilea strat, dar mai bine ar fi să nu o faci pentru că n-o să arate tocmai natural. Cu un singur strat arată frumos, luminos, natural. În colecția mea este unul dintre fondurile de ten cu cel mai natural finish. (click pe poză pentru mărire) Nu evidențiază foarte tare zonele uscate ale tenului dar, dacă vă știți cu… pielea în schimbare, așa cum m-am întors eu de la Londra, ideal ar fi să vă ocupați mai întâi s-o faceți să arate decent.
nars sheer glow foundation_punjab_before after
Surprizele mai puțin plăcute vin la partea de rezistență. Este ca o sabie cu două tăișuri. Dacă nu îl fixezi cu pudră peste vreo 7 ore va arăta așa (la 27-29 de grade si soare)…
nars sheer glow foundation_punjab_after 7 hoursPoza e făcută într-o zi călduroasă, deci efectul este ceva mai accentuat față de vremea friguroasă de acum. Aș zice ca pe vremea asta așa arată după 9-10 ore. Acum… nu te oprește nimeni să absorbi excesul de sebum cu un șervețel. Dacă o faci lucrurile nu sunt atât de dramatice.

Cât despre sabia cu două tăișuri… dacă fixezi fondul de ten cu pudră îi cam iei tot farmecul. El nu e făcut să fie mat, e și păcat să-l strici cu vreo pudră. În plus, tendința lui de a luci plus pudra de rigoare… ei bine… nu avem cea mai potrivită asociere.

Mai jos puteți consulta lista de ingrediente și aveți un mic swatch din care vă puteți da seama cât de cât cum este consistența. Produsul nu are factor de protecție solară și nici alcool (spre MAREA mea fericire care numai la ingrediente nu m-am uitat când l-am cumpărat).nars sheer glow foundation_punjab_ingredients and swatchEu nu l-aș recomanda unui ten gras și aș avea mici rezerve și în cazul unuia mixt cu zona T cu tendință de îngrășare.

Nu-mi pare rău că l-am luat. Îl găsesc perfect pentru a face consistența altor fonduri de ten mai… umană. De exemplu Estee Lauder Double Wear Stay In Place SPF 10 și Illamasqua Rich Liquid Foundation (care e ce vrea el numai lichid nu…) mi se par mult prea dense și prea dure și prea mate. Nars Sheer Glow Foundation aduce un oarecare echilibru în consistența lor și le face mult mai preietenoase cu tenul.

E adevărat că și gusturile mele s-au mai schimbat (mă maturizez?!) în ultimii 2 ani. Nu mai sunt disperată după aspect mat, încep să mă apropii de iluminatoare, de blush-uri în tonuri deschise.

Nu știu dacă l-aș mai cumpăra și a doua oară. Puțin probabil la câte am deja și la câte am pe lista de dorințe. Dar pentru un ten cu tendință de uscare îl găsesc numai bun (zic eu, Andreea nu prea e de acord), sau în combinație cu unul foarte dens. Pe Cristina care are un ten normal spre uscat s-a aplicat de vis, folosind Beauty Blender. Pozele cu ea purtându-l le găsiți aici.