Imi plac mult rujurile AVON. De-a lungul timpului am avut surprize deosebit de placute cu aceste produse dar si mici dezamagiri. Din diverse motive (tipografie, monitor, hartie) se intampla uneori ca nuantele din brosura sa nu corespunda cu nuantele reale ale rujurilor. Sau, dupa cum am remarcat recent, consistenta poate fi diferita de la o nuanta la alta a aceleiasi game. Recent am decis sa achizitionez cateva mostre pentru a vedea clar despre ce este vorba. Am petrecut mai multe ore cautand swatch-uri pe net si am decis sa aleg cate 5 nuante din gamele Ultra Color Absolute, Ultra Color Ignie si Perfect Kiss. N-am mai facut greseala de data trecuta, aceea de a cumpara toate nuantele. Pana la urma peste jumatate nu mi-au placut si au fost cumparate degeaba.
Incep cu gama de la care aveam cele mai mari pretentii: Perfect Kiss. De ce pretentii? Pentru ca am un astfel de ruj, in nuanta Make Out Red (scos din brosura, din pacate), ruj care imi place la nebunie, atat ca nuanta, cat si ca aplicare si rezistent. Il puteti vedea aici. Din pacate aceasta gama nu m-a convins sa incerc si alte nuante.
 La aceasta gama am descoperit cele mai mari diferente, atat fata de nuanta pe care o detin eu cat si intre nuantele achizitionate.
Smitten red mi-a placut cel mai mult – cremos, intens, rosu inchis putin spre albastru. Kiss me pink este mai degraba un portocaliu rosiatic foarte cremos care se aplica destul de neuniform si se sterge foarte usor. Fuchsia flirt isi respecta numele si se aplica uniform. Este foarte cremos, de asemenea. Si Lacy mauve isi respecta numele. Este ceva mai inchis decat in poza si nu este sidefat in vreun fel. Se sterge mai greu decat cele doua dinaintea lui. Lovely dovey pink este un roz foarte sheer care se sterge la prima atingere. Nici acesta nu este sidefat.
AVON Ultra Color Ignite prezinta, de asemenea, naunte cremoase cu diverse niveluri de pigmentatie.
Berry berry nice este un rosu spre albastru, intens, pigmentat si destul de rezistent. M-a convins sa-l achizitionez full-size. Country rose este mult prea lucios pentru gustul meu, un roz deschis spre rosu. Hibiscus este un roz aprins, destul de pretentios, zic eu, dar potrivit unui ten deschis spre foarte deschis. Lava love este un rosu-portocaliu aprins (ceva mai potolit decat in poza), asa cum sugereaza si numele, pigmentat si destul de rezistent. Si el va veni la mine sub forma de full-size. Sheer nectar este un peach vesel si destul de sheer, perfect pentru a completa un machiaj cu accent pe ochi.

Am lasat pentru final gama care mi-a placut cel mai mult – Ultra Color Absolute. In full size detin nuanta din imaginea de mai sus, numita Radiant Raisin, pe care v-am aratat-o aici. Imi place la nebunie ca pot obtine nuante de la cele mai cuminti pana la cele mai intense cu acest ruj.

Lovely Cherry si Bare ruby sunt nuante de rosu-zmeurica, rosu-movuliu, prima ceva mai deschisa decat a doua (poza le reda destul de bine). Sunt nuante intense, pigmentate si rezistente. Le vreau pe ambele. Gorgeous guava este un rosu maroniu ceva mai slab pigmentat decat primele doua si parca si putin mai lispit de rezistenta. Creamy melon este un portocaliu deschis destul de albicios si suficient de pigmentat, aproape ca primele doua. Red velvet e un rosu clasic, cremos, frumos, cu o usoara tenta de portocaliu.

Voi ati incercat aceste rujuri? Care dintre ele v-a placut cel mai tare? Este vreo nuanta deosebita pe care am ratat-o si trebuie s-o incerc?