dav
Azi abordez un subiect mai… de nișă. Dacă sunteți purtătoare de lentile de contact cel mai probabil ați remarcat și voi noul brand pus în vânzare de Videt – TopVue. Eu sunt foarte sceptică la capitolul lentile de contact lunare, după prima mea experiență cu Ciba Vision de acum mulți, mulți ani. Nu am reușit deloc să le tolerez și ultima pereche a ajuns expirată la gunoi. Și asta spune multe, având în vedere că lentilele de contact au un termen de valabilitate foarte mare – câțiva ani (cu condiția să nu fie desigilate, evident). Sunt convinsă că și voi ați avut rețineri, dacă le-ați vrut, și v-ar fi de folos o părere… avizată (de la o veterană într-ale purtării de lentile de contact).

Recenta lansare a venit la pachet cu o ofertă pe care n-am putut s-o refuz – 1+1 gratis. Așa am ajuns să plătesc pe două cutii în jur de 100 de lei, rezervă pentru 6 luni. În cutie sunt trei perechi (șase lentile) care pot fi purtate 30 de zile/perechea. De aici calculul de 6 luni pentru două cutii.

M-am gândit că dacă nu mi se potrivesc pierderea  nu e foarte mare, eventual pot să returnez una la schimb cu ceva ce știu că mi se potrivește, mai ales pentru că am avut o colaborare frumoasă cu acest magazin și am încredere.

De când lucrez în open space, aproximativ un an și jumătate, purtatul lentilelor nu mai era o plăcere, din contră. Până acum 4 luni când am schimbat job-ul aproape că renunțasem la purtat lentile. Aerul cald din open space-ul aglomerat îmi usca ochii teribil și spre sfârșitul zilei abia mai toleram lentila pe ochi. Așa se face că din 5 zile purtam lentile maxim una. Așa am ajuns să arunc lentile folosite doar de 2-3 ori. Am trecut la cele de unică folosință (am scris aici despre ambele branduri incercate), însă nici acelea n-au fost fericire maximă, să nu mai zic de preț – aproximativ 200 de lei/lună.

În noul open space, mai mare și mai luminos, dar și mult mai gol, situația s-a schimbat, iar eu am revenit la Johnson&Johnsob Acuvue Oasys cu Hydraclear Plus, lentile despre care am vorbit aici, ce pot fi purtate 14 zile. Dar au revenit și vechile probleme, adică după două-trei zile de purtare căpătam niște mâncărimi teribile de pleoape. V-aș arăta o poză pe care mi-am făcut-o după ce m-a apucat o criză de mâncărimi cu machiaj pe ochi. Arătam ca un raton într-un film de groază, așa că nu vreau să vă sperii. Compromisul a ajuns să fie 2-3 zile cu lentile de contact, una-două cu ochelari. Lentilele nu zăceau prea mult în soluția de întreținere și puteam să le folosesc până la expirarea celor 14 purtări.

Acum două săptămâni n-am mai avut răbdare și, cu două perechi de Johnson&Johnson rămase neutilizate, am decis să inaugurez lentilele TopVue care așteptau deja de săptămâni bune să le vină rândul. Și așa se face că atunci când ai cele mai slabe așteptări vin surprizele cele mai plăcute.

davdav
După două săptămâni de purtare mă declar încântată. Lentilele mi se potrivesc perfect și se simt minunat (adică nu le simt deloc ca pe un corp străin în ochi). Spre deosebire de lentilele de unică folosință care, pentru că au un procent mare de apă, sunt foarte moi și se aplică greu pentru că se moleșesc pe deget, TopVue Monthly Plus sunt flexibile și se așează pe ochi în două secunde.

Bucuria mea este că lentilele TopVue Monthly Plus se simt la fel de bine în ochi și după 12 ore de purtare. Ajung acasă și nu simt nevoia să fug direct la baie să le dau jos. În plus, au dispărut mâncărimile de ochi, ceea ce pentru mine este de vis! O să ziceți că ar fi trebuit să folosesc lacrimi artificiale pentru hidratare, iar eu vă răspund că am tot încercat astfel de soluții, și picături și spray. Chiar și celebrele și mult lăudatele Systane. 50 de lei aruncați pe fereastră. Recent am achiziționat și un spray, tot de la Videt, LAIM Moisture. Nici acesta nu m-a mulțumit și ar fi cazul să-l dau jos din poșetă că îl plimb degeaba cu mine în fiecare zi.

TopVue Monthly Plus, fabricate din hidrogel, Methafilcon A, cu un conținut mare de apă și cu filtru UV, sunt concepute să ofere cel mai bun confort. Datorită tehnologiei unice Radial Edge, marginile lentilei sunt uniforme și confortul purtătorului este mărit datorită faptului că interacțiunea dintre pleoapă și lentilă este minimă. Design-ul precis al lentilelor TopVue Monthly Plus oferă exact mobilitatea necesară a lentilei pe ochi. Designul lentilelor împreună cu conținutul lor ridicat de apă (55%) asigură o hidratare constantă a lentilelor fapt care duce la mărirea confortului în purtare și la păstrarea sănătății ochilor.

TopVue Monthly Plus costă 89 de lei pe videt.ro, pe dioptrii de la -15 la +6. Raportul numar de purtări/confort/preț mi se pare unul extraordinar! Se mai adaugă și costul soluției care la mine nu depășește 35 de lei/lună. Consider că merită din plin și mă bucur foarte mult că am riscat și le-am cumpărat.