E haios că mă apuc de articolul cu preferatele verii când deja toamna și-a intrat în drepturi. Dar mă gândesc că produsele despre care vă voi vorbi sunt la fel de utile și toamna și iarna. Eu, cel puțin, nu renunț la ele cu una, cu două. Sunt produsele cu care eu m-am înțeles cel mai bine până acum (pe perioada verilor) și vreau neapărat să le abordez pe blog, chiar și în această combinație.
dav
Dacă tot vorbesc de preferatele verii am să încep cu nelipsita protecție solară. Am folosit aproape în întregime La Roche-Posay Anthelios XL Dry touch gel-cream SPF 50. Pe partea de matifiere este cea mai bună din tot ce am încercat până acum iar folosită singură menține tenul mat multe, multe ore, pe căldurile verii, aș zice chiar 6-7 ore. Din păcate finish-ul nu e perfect transparent, sau nu în cantitățile aplicate de mine (generos și fără rețineri), dar asta nu m-a împiedicat să ies din casă fără să fi aplicat un fond de ten sau un bb cream. Cel mai mult am folosit-o în zilele în care am stat în soare timp de mai multe ore sau în zilele ce au urmat aplicării de acid glicolic (despre acest acid vorbescceva mai jos). Dacă vreți să citiți mai multe detalii despre această cremă găsiți o grămadă de review-uri pe bloguri. Eu am aflat de ea de la Jully și Larisa.

În zilele în care uitam să aplic crema de îngrijire la baie sau pur și simplu voiam să accelerez procesul de pregătire de dimineață aveam pe masă Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30. Despre ea nu mai detaliez, i-am făcut review aici. Pe scurt: hidratare și protecție solară, fără să încarce tenul, fără urme albe.
dav
Serul pentru ochi Time Control Recovery Peptide Eye Serum de la -417 l-am descoperit făcând un mic research pentru articolul de aici. Când am găsit reducere de 25% la Sensiblu l-am și cumpărat și ne-am înțeles bine pe parcursul conviețuirii noastre. Singurul lucru care nu prea-mi place la el e parfumul, care ar fi fost mai bine să lipsească. Este un gel dens, albicios care pătrunde rapid în piele și constituie o bună bază pentru fond de ten sau anticearcăn. Rezultate fantastice pe riduri n-am observat, dar nici nu am riduri pronunțate. Uneori nici nu se văd.

Cu următorul produs situația poate părea bizară: textură bogată în plină vară? Apivita Queen Bee a fost acolo când am avut nevoie de ea. Să hidrateze în urma expunerii la soare, să elimine micile cojițe, sau pur și simplu să mă facă să mă simt bine după o zi lungă. Uneori am aplicat-o cu generozitate pe față și pe gât, alteori am aplicat-o doar pe nas, mai ales pe laterale, dar niciodată nu m-am trezit a doua zi cu tenul sau nasul uns. Am mai folosit-o și dimineața, în strat subțire, sub crema cu SPF. Hidratează și repară tenul și cred că o să ne înțelegem bine și toamna, și iarna.

sdr
Pentru final am păstrat cele mai interesante produse, revelațiile verii. Primul este acidul glicolic de la Collistar pe care l-am luat prin iunie, după ce testasem acidul hialuronic de la același brand. Acidul glicolic are efect de peeling, „topind” celulele moarte de la suprafața tenului și facilitând reînnoirea cutanată. Pentru a-l face mai eficient și mai ușor de tolerat de către piele producătorii au adăugat în compoziția acestui produs acid mandelic și acid gluconic. Produsul este potrivit pentru folosirea zilnică.

Am fost încântată că n-am simțit usturime după aplicare (am mai folosit un alt brand de acid glicolic și l-am abandonat aproape întreg pentru că mi se părea că îmi sensibilizează pielea și mă umplu de coji) și că pielea mea nu s-a revoltat. Totuși, tenul se usucă puțin și, ca să „repar” ce a făcut acidul glicolic am recurs la următorul produs, cu care s-a completat perfect.

Despre Matricium de la Bioderma Jules vorbește de prin 2012 și tot am tot vrut să-l încerc și eu. A scris despre el cu multe detalii și poze înainte/după și vă recomand să aruncați o privire peste articolul ei. Pe scurt, produsul este destinat pielii deteriorate, cu leziuni cutanate superficiale cauzate de proceduri dermatologice, tratamente cu laser, peeling, incizii sau arsuri de gradul I. 

Deși peeling-ul meu a fost unul foarte, foarte blând, mă bucur că am decis să „cuplez” cele două produse, ce deteriora primul, repara și reînnoia al doilea. Am folosit produsele pe rând în zile consecutive cu unele zile de pauză iar în scurt timp tenul meu a devenit neted, luminos, iar petele și coșurile s-au împuținat până la dispariția completă. Produsul poate fi cumpărat la un preț bun (140 de lei, față de aproximativ 200 cât este într-o farmacie normală) de aici.

În cutie sunt 30 de monodoze. O monodoză ajunge pentru două aplicări, preferabil la maxim 12 ore distanță. Producătorul recomandă câte o cură de 30 de zile primăvara și toamna. Eu voi continua să folosesc câte o monodoză când îmi mai nenorocesc câte un coș și mă aleg cu zgăibi sau când pielea din jurul nasului se va usca de la frig.

Voi ce produse ați iubit pe perioada verii? Care este produsul cu SPF căruia î-ați rămas fidele?