pupaPudra și blush-ul sunt produse nelipsite din rutina mea de machiaj. Deși am început să fug de efectul făinos al pudrelor, nu am renunțat la ele, conștientă fiind de efectul pe care-l au asupra rezistenței machiajului pe parcursul zilei. Așa cum vă spuneam și într-un articol anterior, scopul meu este să obțin un finisaj cât mai natural al tenului și, fiind expusă în lumină naturală pe tot parcursul zilei (am o fereastra imensă la birou, de fapt tot peretele din dreapta mea e transparent), vreau să nu se observe pe ten o cantitate prea mare de machiaj. Aici v-am descris rutina mea de aplicare a machiajului tenului și v-am spus că aplic pudră și blush.

Pudra pe care o folosesc de mai bine de trei luni este cea compactă de la PUPA, din colecția Like a Doll. Împreună cu ea am cumpărat și un blush din aceeași colecție – ambalajul arăta așa de drăguț încât nu m-am putut abține.

Dar mai întâi despre pudră. Am ales nuanța 003, din nou, fără prea mare greutate. Mi se potrivește foarte bine, chiar dacă inițial mi s-a părut puțin închisă la culoare. Deși o folosesc de atâta timp (peste 3 luni, cum spuneam), abia se cunoaște că a fost abuzată. Ok, mult spus abuzată, stratul pe care îl aplic zilnic este foarte subțire, doar cât să elimin aspectul ușor lucios al fondului de ten.

Produsul matifiază fără să încarce, are o acoperire mică (nu îmi doresc acoperire mare de la o pudră și sunt de părere că acoperirea mare vine de cele mai multe ori la pachet cu un aspect încărcat al tenului) și se menține pe ten până la finalul zilei. Pe zona T, unde sebumul răzbește după cca 6-7 ore, indiferent de fondul de ten folosit, menține aspectul machiajului în limite decente, fără să se strângă sau să se crape inestetic.

pupa2
Cât despre blush, relația noastră e puțin mai complicată, pentru că uneori nu suntem cei mai buni prieteni. Este primul blush mono mat pe care îl cumpăr. Are o consistență asemănătoare cu cea a pudrei și nu pare extraordinar de pigmentat. Și aici am avut eu o problemă. Nu pare, dar este. Trebuie să am mare, mare grijă când îl aplic. Eu, cea obișnuită cu blush-uri cu efect de iluminare, trebuie să am foarte mare grijă cum aplic blush-ul PUPA. Prima oară m-am speriat. Mi se păruse că am aplicat puțin, dar arătam ca scăpată de la circ, raionul clowni.

Evident că am continuat să-l folosesc și am început să prind ideea. Îl ating cu pensula în viteză, ca și cum m-ar frige 🙂 și apoi suflu pe aceasta, ori o scutur bine. Am mare grijă cum îl aplic și rezultatul este satisfăcător, pentru că se întinde ușor și uniform.
hdr
Nuanța aleasă de mine este 203, un roz spre corai delicat. Îmi place această nuanță și mi se pare potrivită la foarte multe dintre machiajele pe care le adopt. Pe parcursul zilei stă bine la locul lui. Iari, când am făcut pozele de mai jos, l-am tot „vizitat în oglindă” să fiu sigură că vă spun ce trebuie, pentru că luasem o pauză de la folosirea lui și nu mai știam toate detaliile acestea. A arătat și mai bine pe măsură ce treceau orele. Evident, la prima privire la serviciu mi s-a părut că e mult prea mult și am mai șters puțin.
pupa_milano
După cum vedeți în imaginea de mai sus (se mărește făcând click pe ea), nu am aplicat prea mult, dar uneori o dau în paranoia. Mi-e frică să nu arăt ca o băbuță care s-a dat cu tot rujul pe obraji 😀 În prima ipostază port doar fond de ten (Nars Sheer Glow) și pudra PUPA, iar în a doua am aplicat și MAC Fix+, am tapotat cu Beauty Blender-ul umezit și apoi am aplicat blush.

Sunt mulțumită de cele două produse PUPA și cred că vor avea viață lungă pe măsuța mea de machiaj. Pudra sunt sigură că o voi termina, blush-ul n-am nicio șansă. Și folosit zilnic, tot n-o să se observe că a fost atins.

PUPA Nude skin compact powder Radiant matte finish (numele complet) costă 55lei iar PUPA matt effect compact blush costă 47 lei. Eu le-am prins la o promoție și am dat 45, respectiv 35 de lei. Magazinele PUPA se găsesc în Mega Mall și Mall Promenada.

Voi ați încercat produsele PUPA?